Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Биоеквиваленти Проучвания

Направление Биоеквивалентни Проучвания е специално обособена структура в МБАЛ „Токуда Болница София” АД, която разполага с два сектора в които има съответно четири и пет стаи с по четири легла, лаборатория, склад за съхранение на изпитваните медикаменти и консумативи със строго ограничен достъп, манипулационна, стая за изследователския екип, стая за медицинския екип и място за хранене на участниците в проучванията. Комфортът на участниците е подпомогнат не само от непрекъснатите грижи на медицинския екип, но и от осигурената безжична интернет връзка и кабелна телевизия.

Клиничните изпитвания за биоеквивалентност се провеждат с участието на здрави доброволци. При тези проучвания се сравняват два лекарствени продукта, които съдържат едно и също активно вещество. Най-често единият продукт е добре познат на лекарствената терапия. Другият, съдържа същото активно съединение като първия, но се произвежда от друга фармацевтична компания. Тези проучвания намаляват разходите на фармацевтичните компании за пускането на пазара на лекарствените продукти, оттам се намалява тяхната цена и се увеличава достъпността на лекарствата за пациентите.

„Токуда Център за Клинични Проучвания” АД търси здрави доброволци за участие в клинични изпитвания за оценка на лекарствени продукти.

Ние търсим хора, които да са ... 

  • Здрави;
  • На възраст между 18 и 65 години;
  • С желание да протегнат ръка на пациентите сега и да помислят за своето утре.

Важно е да знаете, че .... 

  • Клиничните изпитвания могат да крият рискове за Вашето здраве. Преди да решите дали да участвате в клиничното изпитване ще бъдете подробно запознати с тях от високо квалифициран лекарски екип.

 Ако решите да участвате ... 

  • Вашата безопасност ще бъде непрекъснато проследявана по време на клничното изпитване от лекар.
  • Ще Ви бъдат прилагани медицински процедури като физикален преглед, лабораторни изследвания и др.
  • Ако сте одобрени и вземете участие ще бъдете финансово компенсирани за отделеното време и транспортни разходи.

За информация може да позвъните в „Токуда Център за Клинични Проучвания” на телефон: 02/403 48 31 от понеделник до петък (8:00 – 16:30).

 

Вижте още

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".