Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Д-р Валери Гелев – началник клиника по КардиологияDr Valeri Gelev

Д-р Валери Гелев е завършил медицина в МУ-София през 1990 година. Има две придобити специалности – „Вътрешни болести” и „Кардиология”. След придобиване на специалност „Кардиология” д-р Гелев придобива и лиценз за инвазивен кардиолог. Професионалният му опит е над 20 години и е натрупан в Националната кардиологична болница и УМБАЛСМ „Пирогов”, където до 2013 г. оглавява Отделението по Инвазивна кардиология. От февруари 2013 г. е началник на Клиниката по Кардиология на Болница Токуда.

Автор е на редица публикации в български и международни издания, съавтор е на два учебника. Има многобройни участия в международни и национални форуми. Д-р Гелев е председател на Дружеството по интервенционална кардиология. Член е на Българсокто кардиологично дружество и Eвропейския клуб за хронични оклузии. Владее английски, немски, руски език. 

Dr Vasil TraykovД-р Васил Трайков - началник отделение по Инвазивна електрофизиология и кардиостимулация

Завършил е медицина в МУ - София през 2000 г. с отличие. След дипломирането си е работил в  клиника по Нефрология към МУ-София и в Клиника по Интензивна терапия към ВМА. През 2002 г. след конкурс е назначен като ординатор в Клиника по Кардиология в Националната Кардиологична Болница. От 2004 г. е научен сътрудник в Лабораторията по Електрофизиология към Националната Кардиологична Болница. От 2008 до 2011 г. специализира във Втора Вътрешна Клиника с Кардиологичен Център към Университета в гр. Сегед, Унгария. През 2010 г. придобива специалност по Кардиология от Университета в гр. Сегед, Унгария. През 2011 г. е сертифициран от Европейската асоциация по аритмии като инвазивен електрофизиолог и специалист в областта на кардиостимулацията.
Става част от екипа на в Болница Токуда от април 2011 г., където оглавява отделението по Инвазивна електрофизиология и кардиостимулация. Д-р Трайков е автор и съавтор на над 20 научни публикации в български и престижни международни журнали. Има множество участия в научни форуми в областта на кардиологията, инвазивната електрофизиология и електрокардиостимулацията. От края на 2016 г. е председател на Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България (ССКЕБ). Член е на Европейското кардиологично дружество, Българското кардиологично дружество, Унгарското кардиологично дружество и на Европейската асоциация по аритмии. Владее английски, унгарски и немски.


Д-р Светлозар Сардовски, гл.асистент - инвазивен кардиологDr Svetlozar Sradovski

Д-р Сардовски е завършил медицина в МУ-София през 1992 г. От 1992 до 1996 г. е на стаж в Център за Бърза Медицинска Помощ – София. От 1996 до януари 2012 г. е част от екипа на Клиника по кардиология - като асистент в Интензивно кардиологично отделение, завеждащ функционален неинвазивен сектор и до януари 2013 началник кардиологично отделение. Има следните специалности:по Вътрешни болести от 1998 г., Кардиология от 2001 г., сертификат по неинвазивна кардиология от 2001 г., присъждане на Европейска диплома по кардиология през 2005 г., избран за „Fellow “ на Европейското Дружество по кардиология (F.E.S.C.), сертификат по инвазивна кардиология от 2009 г. Автор е на публикации в наши и чуждестранни медицински списания (публикации в над 20 медицински издания в областта на кардиологията). Има участия в редица наши и международни форуми и специализации, обучаващ лекари и специализанти. Член е на Европейското дружество по кардиология, на Българското дружество по кардиология и Българското интервенционално дружество по кардиология. Владее английски език.

Dr Ivayla JelevaД-р Ивайла Желева - инвазивен кардиолог

Д-р Ивайла Желева е завършила медицина в Медицински Университет София през 1999 г. От 2000 до 2009 г. работи като лекар ординатор в Клиниката по Кардиология в Университетска болница "Св. Екатерина". От 2009 до 02.2012 г. работи в Отделение по Инвазивна кардиология в Университетска болница "Пирогов". Има специалности по Вътрешни болести, Кардиология и Инвазивна кардиология. 

 

Dr Varban StoyanovД-р Върбан Стоянов - инвазивен кардиолог

Д-р Върбан Стоянов е сертифициран инвазивен кардиолог. Завършил е медицина през 1997 г. в Медицински Университет - София. Има две придобити специалности – Вътрешни болести от 2007 г. и Кардиология от 2012 г. След придобиване на специалност Кардиология, д-р Стоянов получава и сертификат за инвазивен кардиолог. След дипломирането си работи в Отделението по Кардиология на УМБАЛ „Св. Екатерина” между 2001 г. и 2010 г., а от 2010 до 2012 г. – в Отделението по Инвазивна кардиология на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”. Специализирал е във Франция и Холандия. 

 
 

Dr Vasil NachevД-р Васил Начев - кардиолог

Д-р Васил Начев е завършил Медицински университет - Пловдив през 1990 г. През 1994 г. придобива специалност "Вътрешни болести", а през 2004 г. - "Кардиология". Има 12-годишен професионален опит в Университетска болница "Св. Екатерина". От февруари 2013 г. е част от екипа на Болница Токуда. Притежава сертификат за извършване на ехокардиография. Владее руски и английски език. Д-р Начев извършва амбулаторни прегледи всеки ден от 8:00 до 16:00 часа с направления от НЗОК и на свободен прием.


 

St Med Nurse Dimitrinka ManchevaСт.м.с. Димитринка Манчева - старша медицинска сестра

Завършила е през 1989 г. Медицински колеж „Йорданка Филаретова” към МУ-София. Има бакалавърска степен за „Управление на здравните грижи” от МУ-София. След това придобива магистърска степен по „Обществено здраве и здравен мениджмънт ” в МУ-Варна, а през 2007 г. - специалност за медицински сестри „Анестезиология и интензивни грижи” в МУ-София. Дълги години е работила във ВМА като редова сестра в клиниките за „Интензивна терапия” и „Спешна терапия”. Има допълнителна квалификация в сферата на спешната медицинска помощ и интензивни грижи. Преминала е курс на обучение в Япония, има сертифицирани умения за работа с персонал и за овладяване на конфликтите и стреса на работното място. Клинични пътеки

Клиниката работи по всички клинични пътеки на НЗОК в областта на кардиологията.

Лечението в Клиниката по Кардиология е напълно безплатно, в случай, че пациентът е здравноосигурен.

38. Инвазивна диагностика при сърдечно съдови заболявания

39. Инвазивна диагностика при сърдечно-съдови заболявания с механична вентилация

40.1. Постоянна електрокардиостимулация с имплантация на антибрадикарден пейсмейкър – еднокамерен или двукамерен

40.2. Постоянна електрокардиостимулация с имплантация на ресинхронизираща система за стимулация или автоматичен кардиовертер дефибрилатор

41. Интервенционално лечение и свързани с него диагностични катетеризации при сърдечни аритмии

42. Интервенционално лечение и свързани с него диагностични катетеризации при вродени сърдечни малформации

43. Интервенционално лечение и свързани с него диагностични катетеризации при вродени сърдечни малформации с механична вентилация

44. Ендоваскуларно лечение на екстракраниални съдове

45. Интервенционално лечение и свързани с него диагностични катетеризации при сърдечно-съдови заболявания

47.1. Нестабилна форма на ангина пекторис/остър миокарден инфаркт без инвазивно изследване и/или интервенционално лечение с насочване за ранна коронарография и болничен престой до 1 ден

47.2. Нестабилна форма на ангина пекторис/остър миокарден инфаркт без инвазивно изследване и/или интервенционално лечение без насочване за ранна коронарография и с минимален болничен престой до 3 дни

48. Нестабилна форма на ангина пекторис с инвазивно изследване

49. Нестабилна форма на ангина пекторис с интервенционално лечение

50. Остър корнарен синдром с персистираща елевация на ST сегмент с фибринолитик

51. Остър коронарен синдром с персистираща елевация на ST сегмент с интервенционално лечение

52. Остра и изострена хронична сърдечна недостатъчност 3 и 4 функционален клас без механична вентилация

53. Остра и изострена хронична сърдечна недостатъчност 3 и 4 функционален клас с механична вентилация

54. Инфекциозен ендокардит

55. Заболявания на миокарда и перикарда

56. Ритъмни и проводни нарушения

59. Белодробен тромбемболизъм без фибринолитик

60. Белодробен тромбоемболизъм с фибринолитик

 

Отделението

Кардиология

Преглед при кардиолог

Стационар

Ангиографски лаборатории

Електрофизиология

Рискови фактори и поведен…

Исхемична болест на сърце…

Екип

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".