Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип Пулмология

dr Nataliya StoevaДоц. д-р Наталия Стоева, дм – Началник на отделение по Пулмология

Доц. д-р Стоева е завършила Медицина през 1982 г. в Софийски Медицински Университет. Има специалност по Вътрешни болести и Пневмология и Фтизиатрия. Професионалният й път започва като лекар във Вътрешно отделение на Районна болница Сандански. Специализира вътрешни болести като клиничен ординатор в Института по вътрешни болести на Медицински Университет - София. От 1989 г. до 2006 г. работи в Университетската болница по белодробни болести на Медицински университет София последователно като асистент, старши и главен асистент по белодробни болести. Преминала е през образователните курсове на Европейското респираторно общество за Кардиопулмонарен стрес-тест и неинвазивна вентилация.
От създаването на Токуда болница работи като Пулмолог и Началник на Пулмологичното отделение. Има богат клиничен опит в областта на Спешната пулмология и бронхообструктивните белодробни заболявания. Клиничните й интереси са насочени в областта на ХОББ и астма, белодробна емболия, функционална белодробна диагностика. Изучава и работи върху приложимостта на Кардиопулмоналния стрес-тест в клиничната практика. Има научни интереси в областта на белодробната емболия. 

 

Dr Anton PenevД-р Антон Пенев - пулмолог

Д-р Пенев е  роден пред 1965 г. в София. Завършва медицина в София през 1991 г. Работи като общопрактикуващ лекар, лекар в Спешна помощ и във Вътрешно и Кардиологично отделение на Поликлиника в гр. Златица и Общинска болница - гр. Пирдоп. По това време специализира Вътрешни болести и ултразвукова диагностика на коремни и повърхностни органи в София. Придобива специалност през 1997 г. Работи 8 години в Белодробно отделение на Пета МБАЛ. Там под ръководството на проф. Рангел Павлов придобива бронхоскопски умения. След специализация по белодробни болести в СБББ "Св.София" и курс по бронхоскопия, през 2004г. придобива специалност и сертификат за бронхолог. Започва работа в Белодробно отделение на Токуда Болница София с основаването й. Използва уменията си в ултразвуковата диагностика на болести на плеврата и белия дроб, плеврлани пункции и биопсии, функционална диагностика и бронхоскопия в клиничната си практика. Проявява повишен интерес към дифузните паренхимни белодробни заболявания и е посетил курсове по темата в Хайделберг и Прага. 


Dr Mariyana BaikushevaД-р Марияна Байкушева

Д-р Байкушева е завършила Медицина  през 1990 г. в Софийски Медицински университет. Има придобити две специалности: Вътрешне болести – от 1998 г. и Пневмология и фтизиатрия от  2004 г. Д-р Байкушева има богат опит като интернист и пулмолог: 10 години като Ординатор във Вътрешно отделение на МБАЛ „Р. Ангелова“- Перник, склед което 10 години като пулмолог и Ръководител на Приемно-консултативен диагностичен блок в Специализирана болница по белодробни заболявания - Перник. От 2010 г. е в екипа на Пулмологично отделение в Токуда Болница София.
Д-р Байкушева владее всички конвенционални методи в пулмологията - функционално изследване на дишането, извършване и интерпретация на кръвно-газов анализ, торакална ехография, плеврална пункция. Клиничните й интереси са в областта на дихателните нарушения по време на сън и неинвазивната вентилация.
 

Dr Mariya NachevaД-р Мария Начева

Д-р Начева е завършила Медицина през 2008 г. в МФ на Тракийски Университет - Стара Загора. От м.септеври 2008 г. до м.юли 2009 г. работи като ординатор в Пулмологичното отделение на Пета МБАЛ - София. От м.юли 2009 г. е в  екипа на Пулмологично отделение на Токуда болница София. От  2014 г. д-р Начева има призната специалност по Пневмология и фтизиатрия. През септември 2015 г. придобива специалност и сертификат за бронхолог. Клиничните и научните й интереси са в областта на редките белодробни болести, муковисцидоза и интервенционална пулмология.
 

 

 

Dr Vasya HristovaД-р Вася Христова

Завършила е медицина в МУ-София през 2008 г. През същата година започва работа като доброволец в отделение по Пулмология на Токуда Болница София. През 2009 г. печели конкурс за редовна специализация в същото отделение. Има богат опит в клинични проучвания в областта на ХОББ и бронхиална астма. Професионалните й интереси са насочени в областта на интерстициалните и възпалителни белодробни болести. Д-р Христова е член на Българското дружество по белодорбни болести, Европейското респираторно дружество. Владее свободно писмено и говоримо английски език.

 

  

St Med Nurse Kristina YordanovaСт.м.с. Кристина Йорданова

Завършила е Медицински колеж “Й. Филаретова“ през 1991 г., специалност медицинска сестра. През 2015 г. завършва Факултет по Обществено Здраве към МУ със специалност „Управление на здравните  грижи“.
Работила  е като  медицинска сестра в  Ортопедично отделение на Окръжна болница, Нефрологично отделение на  Пета МБАЛ. В Токуда Болница София е от основаването й. Има богат административен опит като секретар на Втора Вътрешна клиника от 2008 до 2014 г. От 2014 г. работи като спирометричен лаборант във Функционална белодробна лаборатория, а от януари  2015 г. е старша сестра на Пулмологичното отделение.

Отделението

Клиника по Гастроентероло…

Гастроентерология

Интервенционална гастроен…

Фиброскан

Пулмология

Функционална белодробна д…

Алергология

Ревматология

Пациентите за нас

Виртуално астма училище

Екип

Екип Гастроентерология

Екип Пулмология

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".