Важни дати

Май 2004 -  Първа копка

Ноември 2006 - Официално откриване

Декември 2006 - Награда "Инвеститор на годината"

Ноември 2008 - Награда за тотално управление на качеството "Босей - Стремеж към звездите"

Октомври 2009 - Награда на Mark Institute "Най-добра частна болница"

МБАЛ "Токуда Болница София" е носител на още множество отличия:

  • 2008 г. - Награда "Босей - стремеж към звездите" за тотално управление на качеството на JAIKA България
  • 2009 г. - Носител на отличието на Mark Institute за най-добър здравен бранд
  • 2010 г. - Награда на Българска уеб асоциация за най-добър уебсайт в сферата на здравеопазването
  • От 2010 г. насам всяка година Токуда Болница София получава най-висок рейтинг за частна болница от Българска асоциация за закрила на пациента (БАЗП) за високо ниво обслужване и стандарти при спазване правата на пациента 
  • 2012 г. - Награда на БАЗП за цялостен принос в защита на правата на пациентите в България
  • 2012 г. - Награда "Малкият принц" за принос в борбата с аутизм на Минситерство на Здравеопазването на Република България
  • 2013 г. - Награда на Българска уеб асоциация за най-добър уебсайт в сферата на здравеопазването.
  • 2014 г. - Награда на БАЗП за най-добра частна болница в България 
  • 2014 г. - Награда на БАЗП за най-добър медицински център в България 
  • 2015 г. - Награда на WhatClinic за отлична пациентска грижа 2016 г. - Токуда Болница София е акредитирана от световно признатата акредитационна система JCI (Joint Commission International) 

История 
От 2016 г. Токуда Болница София е част от веригата лечебни заведение Аджибадем Сити Клиник след придобиване и присъединяване заедно със Сити Клиник към здравната верига Аджибадем.  
 
 
Кратка история на д-р Торао Токуда

Д-р Торао Токуда е роден на 17 февруари 1938 година в Токуношима, префектура Кагошима. Съвсем млад той се посвещава на идеята да стане лекар. Приет е да следва в Медицинския факултет на Университета в Осака. След завършването си постъпва на работа в общинската болница в града. През 1972 година изгражда първата болница „Токуда” в Мацухара – предградие на Осака, където въвежда системата на 24-часово медицинско обслужване без почивен ден. Същата година основава групата „Токушукай” и започва изграждането на болници в различни краища на страната. През 1985 година д-р Токуда постига своята отколешна мечта с построяването на болница с 360 легла в родния си град. Следвайки своя основен принцип „Всички живи същества са създадени с равното право на живот и здраве”, д-р Торао Токуда създава лечебни заведения навсякъде, където хората се нуждаят от свободен достъп до качествена медицинска помощ. Едновременно с това той решава да се кандидатира за депутат в Японския парламент, където има четири мандата. Д-р Токуда е президент на специализираната медицинска корпорация “Токушукай Медикъл Корпорейшън”, инвеститор е на МБАЛ “Токуда Болница София”, основен мажоритарен акционер в “Токуда Банк” АД. Той е и общественик, писател, философ. Написал е редица книги, сред които „Пред живота всички сме равни”, „Лекари без корпуция”, „Воля за живот”, „Да започнеш от нулата” и др. Голяма част от обществения му принос е в сферата на медицинската етика, отношенията лекар-пациент и усъвършенстване на медицинските услуги, които пациентите получават.

Изпълнителни директори на МБАЛ "Токуда Болница София" 

2011 - 2016

Д-р Явор Дренски
Изпълнителен директор МБАЛ "Токуда Болница София" в периода 2011 - 2016

Д-р Явор Дренски е изпълнителен директор на МБАЛ "Токуда Болница София" от 01 януари 2011 година. Той е част от екипа на японската болница от самото й създаване, като последователно заема постовете Административен директор /2005 - 2009/ и Медицински директор /2010 - 2011/.

Д-р Дренски е завършил медицина през 1992 година в МУ - София. Медицинското му образование продължава със специализация по Акушерство и гинекология. Работил е 8 години като лекар, 3 от които в Либия.

Д-р Дренски е завършил магистърска програма по "Здравен мениджмънт" през 2009 година, има магистърска степен по Финанси от 2003 година, преминал е редица специализации в областта на болничния мениджмънт и болничните финанси. Специализирал е в САЩ, Швейцария, Унгария, Великобритания, Япония и др.

В периода на 2000 - 2005 година д-р Дренски е международен консултант в областта на здравеопазването към световни компании като Bearing Point, USA; 3M; Deloitte Touche Tohmatsu и др.
В периода 2002 – 2004 е началник “Болнична помощ” НЗОК.

На Учредителното събрание на Националното сдружение на частните болници, проведено на 16 февруари 2013 година е избран за председател на организацията, обединяваща частните лечебни заведения за болнична помощ у нас.

През 2015 г. д-р Явор Дренски бе отличен с наградата „Болничен мениджър на 2015” на Националните медицински награди. През ноември същата година е удостоен с наградата Мениджър на 2015 година в кампанията на в. Стандарт, Дарик радио и Министерството на здравеопазването "Млад Медик" за активна подкрепа в развитието на младите лекари и професионалисти по здравни грижи.  На 12 юли 2016 напуска МБАЛ "Токуда Болница София"

2006 - 2011  

Д-р Росен Панов
Изпълнителен директор МБАЛ "Токуда Болница София" в периода 2006 - 2010

Завършил  е Първа английска гимназия в София. Продължава образованието си в МУ - София и Карловия медицински университет в Прага, където се дипломира през 1989 год по специалността  „Медицина”. Дълги години работи като хирург в Общинска болница – гр. Самоков и Пета градска болница – София с придобита специалност „Хирургия”.

От 1997 год. участва в проекта „Токуда Болница София” и е от първите лекари, посетили и специализирали в Болниците на доктор Токуда в Япония.

През 2005 год. е поканен от ръководството на „Токушукай медикал корпорейшън” да се заеме с изграждането на болницата в София и до края на 2010 год. заема длъжността изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София”. Също така  Д-р Панов ръководи „Второ хирургично отделение” и  мултидисциплинарния Мамологичен център към болницата.

Като хирург с профилна насоченост – третиране на заболяванията на млечната жлеза, той е специализирал в тази област в много водещи онкологични центрове в Япония, Франция, Италия и Англия. Има разработки, публикации и участия в множество научни семинари,  най-вече в областта на „онкопластичната хирургия на млечна жлеза”.

Член е на EURAMA- Европейската асоциация за лечение на заболявания на млечните жлези.

 

Вижте още

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".