Болнично лечение

Болничното лечение се осъществява в отделенията по различните медицински специалности. Подробности за начина за постъпване вижте в меню "Полезна информация". 

МБАЛ „Токуда Болница София” има договор за лечение по над 250 клинични пътеки с НЗОК.

Изграден е единен стандарт за добра медицинска практика, както и система за  контрол на качеството в областта на медицинската дейност, обслужването на пациентите и обучението на лекарите, сестрите и техническия персонал. Всички здравни заведения „Токуда” са свързани с обща информационна система с възможност за взаимен обмен на информация и международни консултации в реално време.

МБАЛ “Токуда Болница София” е болнично заведение на най-високо равнище не само в България, но и в целия наш географски район. Болницата е многопрофилна. Тя разполага с 3 модерни операционни блока, организация за еднодневна хирургия, пълен обем на хирургичните специалности, в т.ч. кардиохирургия и неврохирургия.

В болницата работят две реанимационни отделения, в които екип от опитни реаниматори и анестезиолози се грижи денонощно за пациенти в тежко състояние.

Болните се настаняват в удобни и хигиенични стаи, като според възможностите си могат да изберат самостоятелна "ВИП" или "Лукс стая" (виж меню "Полезна информация"/"Допълнителни услуги"). Условия за максимална самостоятелност и комфорт има и в стаите с 4 легла.

Всяка стая има отделен санитарен възел - тоалетна и баня - които са изградени по японски стандарт.

Храненето е на съвременен принцип. Всеки болен получава прясно приготвена на място храна според заболяването си и предписанието на лекаря и диетолога. Храненето се извършва в стаите, като качеството е гарантирано чрез контролиран пренос на храната в херметически контейнери от кухнята до пациента.

Вижте виртуална разходка в една от нашите "Лукс" стаи:


 Панорамна снимка: http://mydestination.com/bulgaria

Клинични пътеки

Вижте списък с клиничните пътеки за лечение в болнични условия, по които МБАЛ Токуда Болница София има договор с Националната здравноосигурителна каса.

вижте списъка

Вижте още

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".