Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

5 стъпки към успешната ин витро процедура

Първа стъпка: Признаване на проблема

Когато в продължение на повече от година опитите за постигане на бременност се оказват неуспешни – не изпадайте в паника! Всеки проблем има своето решение. Има хора посветили живота си на тази деликатна област в медицината, които ще ви помогнат да извървите заедно пътя към постигане на така желаната бременност. Признаването на проблема е първата и най-важна стъпка за решаването му.

Втора стъпка: Избор на специалист

Времето прекарано в заблуди и лутане, в подмятания от близки и познати, в чакане и напразни надежди е времето, което трябва да посветите на това да откриете специалиста и не на последно място човека, който би могъл да ви помогне. Не се подвеждайте по лъскавите реклами и големите суперлативи за някои ин витро клиники. За да откриете правилния лекар, по-добре посетете няколко клиники, почувствайте атмосферата, разговаряйте с персонала, изслушайте различните мнения на специалистите и чак тогава направете своя осъзнат избор.

Трета стъпка: Откриване на причината

Когато сте избрали своя лекар - доверете му се напълно! Споделяйте всичко с него, дори страховете си. Задавайте въпроси и изисквайте адекватни отговори. Не се впускайте в извършването на ненужни и скъпи изследвания ако това не се налага. Често изследванията са в норма, но бременност не се постига и причината за неуспеха остава неясна. В такива случаи е необходимо извършване на ин витро процедура, която би могла да даде отговор на много въпроси.

Четвърта стъпка: Пълна информираност

Задължително се информирайте за всички етапи на инвитро лечението – от изследванията и стимулацията до оплождането и ембриотрансфера. Запознайте се с рисковете, които крие всяка процедура и възможните решения за избягването им. При първа инвитро процедура, винаги избирайте по-щадящите и често прилагани методи, пред новите и слабо проучени, ако това е възможно във вашия случай. На този етап е добре да информирате най-близките си хора за това, което предприемате. Това ще освободи психиката Ви от ненужни терзания и ще получите нужната подкрепа. По възможност информирайте работодателя си, тъй като накои дни ще Ви се налага да отсъствате от работа. Ако това е невъзможно обмислете варианти за отпуска.

Пета стъпка: Начин на живот

Ако водите нездравословен начин на живот сега е моментът да го промените. По възможност започнете да спортувате. Спете поне 8 часа. Хранете се правилно, бавно и по възможност с прясно приготвена домашна храна.Излизайте сред природата. Всичко това ще Ви зареди с позитивна енергия и ще спомогне за психологическияВи комфорт, а стова и за добрия изход от инвитро процедурата. Позитивното мислене е ключ към успеха, дори и при неуспех на процедурата. Важно е да не се предавате и да не падате духом. Не страдайте и не обвинявайте себе си, такива неуспехи се случват и на други. Не се отказвайте от мечтата за дете,опитайте отново и нещата рано или късно ще се наредят. Чудото наречено живот ще се случи!

Десислава Петрова
Главен ембриолог във Виена Ин Витро Център

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".