Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Проф. д-р Хайнц Щромер, Медицински директор, акушер – гинеколог, IVF специалистprof Heinz Stromer

Медицински директор на Виена Ин Витро център.
Роден 1964 г. във Виена, женен с две дъщери (1996 г.).
След завършване на средно образование  и отбиване на военна служба започва обучение по медицина  в Университета  във Виена.
През  1990 г. се дипломира  като лекар по медицина, след което  работи като асистент  и специализант в Института по лечение на стерилитета  под  ръководството  на проф. д-р Файхтингер. Реализира първата бременност след микроманипулационна техника чрез лазер при ин витро процедура.
По-късно работи в Клиниката по акушерство и гинекология на Обединената университетска болница на Виена, като създава IVF сектор.
През 1998 г. придобива специалност по Акушерство и Гинекология.
Основава специализирана клиника за консултации  на пациентки с многоплодни бременности. Работи едновременно като консултант към фармацевтична фирма Organon Ltd.
През 1999 г. се хабилитира като професор по акушерство и гинекология (тема на научната работа ”Влияние на различните фактори при лечение на стерилитета чрез ин витро процедури ”).
През юни 2000 г. заедно с проф. д-р Андреас  Обруца основават частна ин витро клиника  Kinderwunschzentum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия.
През 2003 г. основава Австрийската IVF Асоциация заедно с проф. д-р Обруца.
Последователно разработва софтуерни програми ”Elia MED”, „Puredoc“ и „QuinniPro“,  за документация и качествен контрол при лечението ин витро, като последния е внедрен в много европейски IVF центрове, както и във Виена Ин Витро Център.
Автор е на редица публикации и лекции в областта на репродукцията и контрацепцията.
Консултант е в международни медицински институти.

Д-р Георги Станулов, акушер-гинеколог

Д-р Станулов е роден през 1980 г. в София. Женен, има двама сина. Завършва НПМГ със специалност Биология. През 2005 г. завършва Медицински Университет София, с отличен успех на държавните изпити.

В периода 2006-2009 г. след успешно полагане на изпити, магистърската му степен е призната в Р. Гърция, където работи като участъков лекар и специализант по Хирургия. През 2010 - 2015 г. специализира Акушерство и Гинекология в Университетската болница в Александруполис, като през 2015 г. придобива специалност. Натрупва значителен опит и рутина при извършването на различни хирургически интервенции в Акушерството и Гинекологията. През последните две години от специализацията си и след завършването ѝ е част от екипа на InVitro Център към Университетската болница в гр. Александруполис. Под ръководството на Проф. Г. Глазиос се развива като отличен специалист в сферата на асистираната репродукция. Работата му в IVF центъра се отличава с висока ефективност.

През 2015-2016 г. живее в Лондон и е част от екипа на Проф. К. Николаидес в Harris Birthright Research Centre, световно признат лидер в сферата на Феталната медицина. Работи в отделенията по Фетална медицина на King's College Hospital, Medway Maritime Hospital, Southend University Hospital, North Middlesex University Hospital и University College Hospital в Лондон. От 2016 г. е част от екипа на Виена ИнВитро Център. 

Д-р Станулов има сертификат за извършване на колпоскопии получен от Hellenic Society for Colposcopy and Cervical Pathology след успешно положен изпит. Сертифициран е от Fetal Medicine Foundation за извършване на пренатална диагностика, включително за измерване на Нухалната Транслуценция, основен маркер за пренатален скрийнинг за синдрома на Даун. Преминал е двумесечно обучение по Гинекологична Ендокринология в Aristotle University of Thessaloniki. 

Д-р Станулов е магистър по "Здравен мениджмънт” от УНСС, София. В момента работи над докторската си дисертация към Democritus University of Thrace.


Dr Ralica SenkovaД-р Ралица Сенкова, акушер-гинеколог

Родена 1979 г. в гр.Бургас, омъжена с един син (2008 г.). 1998 г. завършва Английска езикова гимназия ”Гео Милев” – гр. Бургас с пълно отличие.
2004 г. завършва Медицински Университет-София.
В периода 2005 г.-2010 г. специализира Акушерство и гинекология в САГБАЛ“Шейново“-София и през 2011 г. придобива специалност по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна медицина.
От 2008 г.-2011 г. работи в САГБАЛ“Шейново“-София, а от 2011г. е акушер-гинеколог от екипа на ДКЦ“Асцендент“ –София. Солидната й теоретична подготовка и позитивното отношение към пациентите са гаранция за нейния професионализъм в ежедневната й работа.
От 2012 г. се присъединява към екипа на проф.Щромер във Виена Ин Витро Център в Токуда Болница София.
2012 г. преминава обучение в областта на стерилитета и репродуктивните технологии в Ин Витро Клиника Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия под ръководството на проф. Щромер и проф. Обруца. Обогатяването на нейния опит в асистираната репродукция се базира на допълнителни специализации в клиниките на проф. Щромер в Словакия, Румъния и Полша.
През 2003 г. и 2004 г. като студент по медицина преминава обучения в областта на акушерството и гинекологията в Университетски болници в гр.Палермо, Италия и гр.Маастрихт, Холандия.
През 2007 г. е специализира в областта на гинекологичната онкология към Клиника по Акушерство и гинекология в Университета Есен-Дуисбург, Германия и защитава проект на тема “Колпоскопски находки при HPV инфекция, поведение”.
Преминала следдипломни квалификации по ехография, колпоскопия и злокачествени заболявания на женската полова система.
Член е на Българския Лекарски Съюз и на Българската Асоциация по Акушерство и Гинекология.
Владее английски, немски и руски език.

Embriolog Desislava PetrovaДесислава Петрова, ембриолог

Родена 1978 г. в гр.София, омъжена със син и дъщеря (2001 г и 2008 г.) 1996 г. завършва 19СОУ ”Елин Пелин” – гр. София.
След придобиване на специалност медицинска сестра в Медицински Университет-София, през 2000 г. записва бакалаварска програма по биология в Софийски университет „ Св. Климент Охридски“.
В периода 2004-2006 г. продължава обучението си в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ - биология на развитието и се дипломира с образователно-квалификационна степен – магистър.
Професионалният и опит започва още като студентка и работи като медицинска сестра от 1999 до 2005 г. в отделение по ендокринология в Специализирана Болница за Активно лечение по Детски Болести-София.
От 2005 г. до 2006 г. работи на длъжност медицинска сестра в Медицински център по Репродуктивна Медицина и Оплождане Ин Витро „ София“.
От 2006 г. се насочва изцяло към асистираната репродукция и е ембриолог в екипа на Медицински Център по Репродуктивна Медицина и Оплождане Ин Витро „София“ и Специализирана Болница за Активно Лечение по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна медицина“София“. Работейки 6 години в един от най-успелите ин витро центрове в България, в ежедневната си практика успява да се докаже като специалист с широка теоретична подготовка.
През 2012 г. започва работа като главен ембриолог в екипа на проф.Щромер във Виена Ин Витро Център в Токуда Болница София.
2012 г. специализира „Човешка репродукция и ембриология“ в ин витро лабораторията на Клиника Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz, Виена, Австрия на проф. Щромер. Под ръководството на един от най-добрите ембриолози в Австрия- Мартина Вьобер, усъвършенства практическите си умения и се запознава с най-новите методи на работа, повишаващи успеха при асистираните репродуктивни техники.
Посещава активно Международните конгреси на Европейската Асоциация по Човешка Репродукция и Ембриология и Годишните срещи на Българската Асоциация по Стерилитет и Репродуктивно здраве.
Член е на Европейската Асоциация по Човешка Репродукция и Ембриология(ESHRE).
Свободното си време обича да прекарва сред природата със семейството си и приятелите.
Владее английски език.

 

Embriolog Neli ManolovaНели Манолова, ембриолог

През 2007 г. завършва Магистратура по Молекулярна Вирусология в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.
От 2010 г. е докторант  в областта на  Репродуктивната Имунология към Института ИБИР към БАН.
Преминава обучение в областта на  ембриобиотехнологиите и асистираната репродукция в „Kinderwunschzentrum Goldenes Kreuz“, Виена, Австрия под ръководството на старши клиничен ембриолог Мартина Вьобер.

 

 

Akusherka Denitza StankovaДеница Станкова, акушерка

Родена 1975 г. в гр.София, семейна с двама сина ( 1998г и 2007г.).1993г. завършва29 СОУ ”Димитър Хуматиян” – гр. София с разширено изучаване на английски език.
През 1996 г. завършва Медицинския Университет-София със специалност акушерка.
След 3 -годишно обучение в Софийски университет „ Св. Климент Охридски“, през 2000г. придобива бакалавърска степен по социална педагогика.
В периода 1996-2005 г. работи последователно като акушерка в отделения по неонатология на Специализирана Болница за Активно лечение по Детски Болести-София и на Втора Специализирана Акушеро-гинекологична Болница за Активно лечение „Шейново“ - София.
От 2006г. до 2012 г. работи на длъжност акушерка в Медицински Център по Репродуктивна Медицина и Оплождане Ин Витро „София“ и Специализирана Болница за Активно Лечение по Акушерство, Гинекология и Репродуктивна медицина“София“.
През 2012 г. започва работа като акушерка в екипа на проф. Щромер във Виена Ин Витро Център в Токуда Болница София. Внимателното и отношение към пациентите с репродуктивни проблеми, позитивизма и отговорността и я определят като ценен кадър в ин витро клиниката.
Завършила е курс следдипломна квалификация „Етични аспекти на грижите за болния“.
Свободното си време посвещава изцяло на семейството.
Владее английски език.

Nedejda Grigorova CoordinatorНадежда Григорова, медицински координатор

Родена през 1990 година, неомъжена.
1999 - 2002 г. учи в международно училище в Атина, Гърция
2003 - 2005 г. учи в Първа Английска езикова гимназия "Уилям Шекспир" София
2005 - 2008 г. MEF International School, Истанбул, Турция
2012 г. завършва Маркетинг, Икономика и Бизнес комуникации
Чужди езици: английски, испански, гръцки.

Пишете ни на адрес:  office@vienna-ivf.com

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".