Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Международни консултанти

Д-р Дарина Кръстинова - консултант на Токуда Болница София

Д-р Дарина Кръстинова е призната за един от най-добрите пластични хирурзи в света. Дъщеря е на един от създателите на Военна болница хирургът ген. Генчо Кръстинов. Завършила е медицина в София. През 1972 г. заминава за Франция, където придобива 4 специалности: „Обща хирургия”, „Лицево-челюстна хирургия”, „Пластична, възстановителна и естетична хирургия” и „Стоматология”. В момента оперира в престижната парижка клиника “Фош”, частната клиника “Шато дьо ла Ме”, в хирургичния център “Вал д’Ор” и в МБАЛ „Токуда Болница София”. Почетен член е на Кралското медицинско дружество в Лондон и е носител на много международни отличия, както и на високия държавен орден „Мадарски конник”. Д-р Кръстинова има редици ученици в България, сред които и началникът на "Лицево-челюстна хирургия" в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда д-р Радослав Славчев.

Д-р Кръстинова има регулярни визити в Болница Токуда няколко пъти годишно. Следващите консултации са насрочени за 18 и 21 април 2017 г., а операции ще бъдат извършвани на 19 и 20 април 2017 г. За информация и записване - тел. 0033139431709 (Можете да оставите съобщение на български език при включване на телефонен секретар). 

 

Доц. д-р Ернесто Пинторе - консултант на Болница Токуда 

Доц д-р Пинторе е италиански ортопед с дългогодишна практика в областта на ортопедичната хирургия. Той завършва Медицина и Хирургия в Неаполския университет през 1981 г. Придобова специалност Ортопедична хирургия и травматология през 1987 г. в Неапол, а през 1989 г. - Спортна травматология от Университета в Гренобъл, Франция. Между 2001 и 2004 г. специализира Патологична хирургия на ръката в Университета в Монпелие, Франция. Получава научна степен доцент по Ортопедия и Травматология от Университета в Удине, Италия.
Медицинската си кариера започва в Неаполския университет, в чиято Ортопедична клиника работи между 1981 и 1983 г. В периода 1983-1984 г. е асистент в Университета Сен Етиен, Катедра "Ортопедична хирургия", при проф. Г. Буске. През 1985-1986 г. е хирург-ортопед в Института "Кало", Берк Сур Мер, Франция. От 1986 до 1990 г. е ортопедичен хирург в Болничен център в Анеси, Франция, а между 1991 и 1993 г. завежда отделението по Ортопедия и Травматология в същото болнично заведение.  За известно време през 1990 г. работи като хирург в Областна болница в Епсъм, Англия. От 1994 г. насам ръководи Отделението по Ортопедия и Травматология в частната болница "Малцони" в Агрополи, Италия.
Доц. Пинторе е преминал множество стажове и обучения в Испания, Швейцария, Израел, САЩ, Германия, Австрия, Франция, Шотландия, Малта. Участва в конференции в Италия, Франция, Аржентина, Полша, Испания и Малта. Автор е на многобройни публикации на международно ниво, лектор и преподавател на курсове, обучения и симпозиуми.
Професионалните му интереси са насочени към хирургия за смяна тазобедрени и коленни стави, спортна хирургия на долни крайници, миниинвазивна перкутанна хирургия на предно стъпало.
Консултант на Болница Токуда с подкрепата на мрежата за медицински туризъм MedicNet.

За повече информация, записвания и консултации, можете да използвате тел.: 0879 815 801 (Габриела Казакова). 

 

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".