Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Управление

Ангел Ангелов
Съосновател и изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник

Той е мениджър и маркетинг директор с опит в различни бизнес браншове в България вече повече от 10 години. Г-н Ангелов е един от основателите на здравната група Сити Клиник, където е Председател на борда на директорите, а след това на групата Ажибадем Сити Клиник, заемайки длъжността на Вицепредседател на Борда на директорите. Освен позициите си в здравеопазването, той е член на Съвета на директорите на Бисер Олива, водещ производител на растителни хранителни масла в България. Г-н Ангелов е също така Мениджър Маркетинг и продажби в семейната си компания Градус, най-големият производител на птиче месо в България, както и във винената изба Анджелус Естейт. Преди да се занимава активно със семейния бизнес, Ангел Ангелов завършва в Nottingham Trent University в Англия със специалност Business Studies.

  

 


Д-р Джеват Шенгюл
Заместник изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник 

Д-р Шенгюл е лекар и мениджър с богат опит в здравеопазването, както и Председател на Асоциацията на частните болници в Турция. Преди да заеме длъжността Заместник Изпълнителен директор в Здравна група Аджибадем Сити Клиник, той е член на Изпълнителния комитет на Здравна група Аджибадем в Турция. До 2010г., като допълнение към своите задължения на лекар по гръдни заболявания, Д-р Шенгюл поема активни мениджърски позиции в различни частни здравни институции. Той завършва Факултета по медицина в Истанбулския университет през 1987 г. и приключва специализацията си по Гръдни заболявания през 1996 г. 

 

 

 


Д-р Венелина Милева
Изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Д-р Венелина Милева e завършила медицина в Медицински университет - Варна и повече от 10 години е главен асистент в университета. Има редица специализации по Здравен мениджмънт и Администрация в Open University (Великобритания), Нов Български университет и Икономическия университет (Варна). Работила е като лекар първична помощ и е основател на един от първите медицински центрове във Варна през 1999 г.. Управлява 8 години Медицински център "Манус Вита" и "Манус Вита трудова медицина" във Варна. Управител на Сити Клиник Медицински Център Брегалница до 2016 г. От 2017 г. встъпва в длъжност като Изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клниник Болница Токуда и Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда.

 

Гл.м.с. Мария Борисова
Главна медицинска сестра на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда
Гл.м.с. Борисова е завършила специалност „Медицинска сестра“ през 1994 година. Надгражда своето образование с бакалавърска степен „Социална педагогика“ през 1998 и с магистърска степен „Социални дейности“ в СУ „Св. Климент Охридски“. През 2010 година придобива степен Магистър по Управление на здравните грижи във ФОЗ към МУ-София. Започва своята работа като медицинска сестра в Пред и следоперативно отделение на УМБАЛ „Света Екатерина“ през 1994 година. В периода 1999 – 2004 е старша сестра на същото отделение. В периода 2004 – 2007 е УБ „Лозенец“, а с откриването на отделение по Кардиохирургия в Токуда през 2007 постъпва като старша медицинска сестра. През 2015 година e избрана за главна медицинска сестра на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Преминала е специализация по управление на сестринските грижи в Япония. 

 

Вижте още

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".