Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Важно

Ние разполагаме с възможност за незабавно и съвременно лечение на пациенти с исхемичен мозъчен инсулт - 24 часа в денонощието, 365 дни в годината!

Тел.: 02/ 403 4911

Неврология

В Клиниката по Неврология се извършва диагностика и лечение на всички заболявания на централната и периферната нервна система. 

• Принцип на работа – 24/7/365. Хоспитализацията на пациентите се осъществява по клинични пътеки, по линията на доброволното допълнително здравно осигуряване, както и по платени пакети. Пациентите с нарушения на съня също могат да разчитат 24 часа в денонощието на диагностика и лечение от специалистите по медицина на съня. 

• Развитие в пълен обем на най-съвременните методи за диагностика, лечение и профилактика на заболяванията на централната и периферна нервна система, невропсихологични консултации, речева и двигателна рехабилитация

• Развитие на интервенцонална неврология - най-съвременното направление в областта на съдовата неврология, осъществяваща модерна инвазивна диагностика, терапия, и профилактика на мозъчния инсулт. Развива се благодарение на уникалното съчетание на работата на невролози, интервенционални кардиолози, съдови хирурзи, неврохирурзи, специалисти по образна диагностика 

• 30 легла, оборудвани с кислородна и аспирационна (вакуумна) инсталация, подвижни, с променяща се конфигурация в зависимост от състоянието на пациента със следното разпределение: 

- Stroke unit /интензивен съдов сектор/ - модерна организационна единица за диагностика и лечение на мозъчни инсулти, снабдена с 10 легла, част от които оборудвани с антидекубитални дюшеци. Разположен в две стаи с по 4 легла и 2 единични /ВИП/ стаи с възможности за 24-часово мониториране на жизнените показатели 

- Лаборатория "Нарушения на съня" с 2 легла за диагностика и лечение на нарушенията на съня - обструктивна и централна сънна апнея в две последователни нощи – полиграфия и титриране със СРАР, както и нарушения на цикличността на съня и бодърстването, хиперсомнии и нарколепсии.

- 18 легла, разположени в 2 ЛУКС стаи, снабдени с мека мебел и кухненско оборудване, 4 единични ВИП стаи и 3 стаи с по 4 легла

Телефон за записване на консултации и контролни прегледи на пациенти: 02/ 403 4000 и 02/403 4911
Телефон за контакти с отделението: 02/ 403 44 02
Телефон за контакти с лабораторията за Медицина на съня: 02/403 4412
Старша сестра: 02/ 403 44 52

Видео: Клиника по Неврология

Отделението

Неврология

Преглед при невролог

Специализирана диагностик…

Специализирани комисии за…

Стационарно лечение

Интензивен сектор Stroke …

Интервенционална невролог…

Медицина на съня

Медицина на съня - статия

Отоневрология

Невропсихология

Епилепсия - диагноза и ле…

Пациентите за нас

Видео

Научно-изследователски пр…

Екип

Медицина на съня

Страдате ли от нарушения на съня? Тествайте се.

Скала на Епуърт Станфордска Скала

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".