Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Екипът на Клиниката е съставен от лекари-специалисти и профилирани медицински сестри, повечето специализирали в чужбина.

Assoc Prof Hristo TzekovПроф. д-р Христо  Цеков, д.м. – началник на Клиника по Неврохирургия

Завършил е медицина МУ-София през 1972 година. Има две специалности - "Обща хирургия" и "Неврохирургия". Специализирал е в Русия и Германия. В продължение на 10 години ръководи отделението по Детска неврохирургия в УМБАЛ "Александровска" и УМБАЛ "Свети Иван Рилски". Автор и съавтор на над 150 научни публикации, няколко учебника и монографии. 


Assoc Prof Nedelcho GergelchevДоц. д-р Неделчо Гергелчев, дм

Завършил е медицина с отличен успех. Работил е последователно от ординатор до началник Клиника по Неврохирургия във Военномедицинска академия - София. През 1972 придобива специалност по Неврохирургия. Има специализации по неврохирургия - Военномедицинска Академия, Петербург, Русия, Военноморска болница в Бетезда, Вашингтон, САЩ 
Участвал е в програми по обмен на опит в болници в САЩ, Русия, Канада, Австрия, Италия и др.
Притежава диплома „Кандидат на медицинските науки” от 1985 г. и научно звание доцент по неврохирургия от ВАК от 1989 г.

Ръководил е Клиники по неврохирургия на Военномедицинска академия, София, Правителствена и военна болница в Манагуа, Никарагуа и УМБАЛ "Света Анна" - София.

Dr Valentin Pelinkov Д-р Валентин Пелинков

Завършил е медицина през 1988 г. в МУ-Плевен. Има две специалности – „Неврология” и „Неврохирургия”. След завършването си започва работа по разпределение в Общинската болница в гр. Червен бряг в неврологично отделение. След това работи в МУ-Плевен. В периода 1992 - 1995 г. специализира в УБ "Александровска", УМБАЛ "Царица Йоанна ИСУЛ" и Военномедицинска академия. В МБАЛ "Токуда Болница София" е от откриването й. Преминал е курсове по микрохирургия и невротравматология. Д-р Пелинков има сертификат за завършен курс по спинална хирургия под ръководството на проф. Едуард Бенцел, Cleveland Clinic, USA.  Има завършен курс по невроендоскопия в Щутгарт, Германия. Работил e в една от най-големите болници в Йоханесбург, ЮАР. 

 

Д-р Владимир Наков, дм

Д-р Наков завършва медицина през 1992 г. в Медицинска академия - София. Специализира "Неврохирургия" към Катедрата по Неврохирургия на МА-София под ръководството на проф. д-р М. Маринов, дмн. Придобива специалност Неврохирургия през 2000 г. След завършването си през 1992 г. работи по разпределение като участъков лекар в Костенец. От 1993 до 2010 г. работи като лекар ординатор в Клиниката по Неврохирургия на УМБАЛ "Св. Анна". От 2010 до 2012 г. е старши ординаор в същата клиника. През 2012 г. е назначен за началник на отделение към Клиника по Неврохирургия във Военномедицинска академия. От 2016 г. е част от екипа на Клиниката по Неврохирургия на Токуда Болница София.
Д-р Наков е преминал редица специализирани обучения в областта на Неврохирургията в България и чужбина. През 2008 г. завършва курсове по третиране на дегенеративна дискова болест и третиране на гръбначни травми (AO Spine), а през 2011 г. преминава курс по третиране на гръбначни фрактури чрез миниинвазивни техники - EACCME в Лондон, Великобритания и курс по съдова микрохирургия в Лаборатория по микрохирурия, Университетска болница, Цюрих, Швейцария. През 2015 г. преминава курс по микрохирургия на черепната основа в Медицински университет, Копенхаген, Дания. През 2015 г. д-р Наков придобива научна и образователна степен "Доктор" по научна специалност "Неврохирургия" с дисертация на тема: "Резултати от ранното оперативно лечение на руптурирали мозъчни аневризми" под ръководството на проф. д-р Т. Ефтимов, дм.
Професионалните интереси на д-р Наков са насочени в областта на съдовата неврохирургия, невроонкологията, лечението на тригеминална невралгия и лечението на дискова болест.
Д-р Наков е член на Българското дружество по Неврохирургия и Congress of Neurological Surgeons (CNS).

За контакти: служебен телефон 0888 437 404 

Dr Nufret AlioskiД-р Нурфет Алиоски

Роден е в Македония. Завършил е медицина през 1999 г. в МУ-София. Има специалност "Обща хирургия" от 2005 г. и "Неврохирургия" от 2014 г. Работил е в Първа хирургия на УБ "Александровска" под ръководството на проф. Радослав Гайдарски и проф. Виолета Димитрова. През 2006 г. печели конкурс за докторантура към Първа хирургия. Занимава се с неврохирургия от началото на 2007 г. под ръководството на проф. Габровски. Завършил е "Здравен мениджмънт" по програма на Световната банка и Министерството на здравеопазването. Професионалният му интерес е в областта на ендоваскуларна неврохирурия, в която област трупа опит от 2009 година, когато участва в първата ендоваскуларна неврохирургична интервенция в Токуда Болница София под ръководството на проф. Бриганти и д-р Славомир Кондов.


 

Д-р Тома Спириев

Работи в болницата от 2010 г. Провеждал е специализиции и допълнителни курсове по неврохирургия в Германия, Дания, САЩ, Франция, Япония, Холандия, Италия, Швейцария и др. Член е на Европейската асоциация по Неврохирургия, както и на Българското дружество по Неврохирургия. Носител е на множество награди в България и чужбина. Има множество публикации в реферирани научни списания и участия в международни и български конгреси. Професионалните му интереси са в областта на невроонкологията, (лечението на злокачествени и доброкачествени мозъчни тумори,  както и тези на черепната основа). Активно работи за рутинното въвеждане и развиване на интраоперативно мониториране на неврологичните функции, минимално инвазивни хирургични техники, предоперативно триизмерно планиране на операциите с помощта на специализирани компютърни програми. 

 

Dr Nikolai GergelchevД-р Николай Гергелчев  

Д-р Гергелчев е роден в град София. Завършва медицина през 1996 г. в МУ София. Работил е в клиниката по Неврохирургия в УМБАЛ "Пирогов" под ръководството на доц. Табаков и проф. Габровски от 1999 г. до 2003 г.  От 2003 г. до края 2011 г. работи в клиниката по Неврохиругия на УМБАЛ "Св. Анна" под ръководството на доц. Гергелчев и д-р. Христов. Придобива специалност неврохирургия през 2005 г. От началото на 2012 г. е част от екипа на клиниката по Неврохирургия на МБАЛ "Токуда Болница София". Преминал е редица специализирани курсове: "AOSpine principles of spine trauma course"; "Drilling Technique Instructions in Pneumatic and Electrical Instrumentation of Medtronic Powered Surgical Solutions"; " Interspinous Solutions: Patient Selection and Implant Techique". Има участие в редица конференци и научни публикации. Владее английски език.

 За контакти: служебен телефон 0888 535 702

 
Dr Asen TzekovД-р Асен Цеков

Д-р Цеков в е роден в град София. Завършва медицина през 2011 г. в Медицински университет София. Взема участие в множество български и международни конгреси, като негови разработки в областта на неврохиругията са отличени многократно с награди. Разработва и има участие в над 30 научни проучвания. Автор и съавтор на 9 публикации в български и международни списания. Започва работа в МБАЛ "Токуда Болница София" в Клиниката по Неврохирургия 2011 г., а през 2012 г. печели конкурс за придобиване на специалност. Владее английски и испански език.
Dr Lili LalevaД-р Лили Лалева

Д-р Лили Лалева е родена в гр. София. Завършила е средно образование в Първа Английска Езикова Гимназия през 2004 г. и висше - в Медицински Университет София през 2010 г. Носител на наградите: „Проф. Методи Попов” (2008 г.), „Проф. Асен Златаров” (2008 г.) и „Ротари Клуб” - за принос в развитието на науката в България (2009 г.). Има редица публикации и участия в международни конгреси. Преминала е обучителни стажове и курсове в Япония, Испания, Италия, Франция, Дания, Гърция и Турция. Владее английски, испански и италиански език. Специализант е в Клиника по Неврохирургия в МБАЛ "Токуда Болница София" от 2011 г.


Ново! Изнесени регионални консултации

 • Република Македония - д-р Нурфет Алиоски
 • За контакти: +35988 4 933 141
 • Хасково - МБАЛ "Хасково"
 • Всеки трети петък на месеца от 12 до 15 часа
  Консултации от доц.д-р Н. Гергелчев
  0886 984 383
 • Враца и Монтана - д-р Асен Цеков
  За контакти: +359884  933 019
 • Плевен, Червен бряг, Левски - д-р Валентин Пелинков
  За контакти: +359 88 4 933 146
 • Стара Загора, Сливен - д-р Янкабаков
 • Казанлък - д-р Димитрова, д-р Няголов, отделение по Неврология
 • Бяла, Русенска област - д-р Желязко Василев
  За контакти: +359 88 4 933 275

Отделението

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".