Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Конференция по случай Световния ден на псориазиса ще се проведе в Токуда Болница София на 27 октомври

27 октомври 2016

Фондация Псориазис и Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения са партньори на инициативата

Конференция на тема „Живот с псориазис – лекари и пациенти заедно за по-високо качество на живот на хората с псориазис” ще се проведе в Токуда Болница София на 27 октомври. С инициативата, организирана от Фондация Псориазис, Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения и Токуда Болница ще бъде отбелязан Световният ден на псориазиса – 29 октомври. 
Световният ден на псориазиса е годишно събитие посветено специално на хората с псориазис и псориатичен артрит. Целта е да се даде международна гласност на болните от псориазис и информираност относно болестта, от която страдат над 125 милиона души по света. 
Лектори на конференцията ще бъдат проф. д-р Николай Цанков, д-р Здравка Демерджиева, д-р Иван Богданов и Ива Димова - председател на Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения. Срещата е насочена както към лекари-професионалисти в областта на лечението на псориазис, така и към пациенти и техните близки. Всички интересуващи се от темата могат да заповядат на 27 октомври 2016 г. от 16:00 часа в Аулата на Токуда Болница София. Входът е свободен.

Темита на конференцията можете да разгледате тук:

27 окотмври (Аула, Токуда Болница София), 16:00 часа
Лекции
Проф. д-р Николай Цанков (Токуда Болница София) – „Прориазисът като системно заболяване”
Д-р Здравка Демерджиева (Токуда Болница София) – „Псориазисът в детска възраст“ 
Д-р Иван Богданов (Фондация "Псориазис" Токуда Болница София) – „Качество на живот на пацинтите с псориазис и как да ограничим усложненията на заболяването”
Ива Димова (Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложнения) – „Проблеми, предизвикателства и бъдеще в лечението на псориазис и псориатични усложнения”
Представяне на книгата на проф. Цанков и колектив: "Psoriasis as a systemic disease" 
Дискусия

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".