Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Семинар на тема: "Съвременни подходи за лечение на захарния диабет тип 2" ще се проведе в Токуда Болница по случай Световния ден за борба с диабета

03 ноември 2016

Конференция за лекари - ендокринолози, специализанти по вътрешни болести и общопрактикуващи лекари, организира отделението по Ендокринология на Токуда Болница София по случай Световния ден на диабета - 14 ноември.

Семинарът ще се състои на 16 ноември (сряда) от 14:00 до 16:30 ч. в Рапортната зала на Токуда Болница на 9 етаж. Лекциите включват доклади за новостите при лечението на диабет тип-2, както и представяне на клинични случаи от лекарите в отделението по Ендокринология на Токуда Болница. Курсът е сертифициран от БЛС. Желаещите да го посетят могат да заявят своето присъствие в Дирекция „Научна и учебна дейност“ Токуда Болница София, тел. 02/403 4221. Регистрационна такса не се изисква. 

Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната Диабетна Федерация и Световната здравна организация, в отговор на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от заболяването. По данни от 2013 г. на Международната Диабетна Федерация (МДФ) със захарен диабет, в България живеят 577 000 души, като 427 000 са с диагностицирано заболяване, а 150 000 имат диабет, но не знаят за това и не се лекуват. Това е 9,6% от възрастното население.

Програмата за семинара можете да разгледате тук:

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".