Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Водещи инвазивни кардиолози от 10 страни идват на курс в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

19 януари 2017

Директорите на курса доц. Добрин Василев, д-р Валери Гелев и чуждестранните специалисти ще дадат пресконференция на 20 януари 2017 от 13:00 ч. в Токуда

Шестото издание на Българския бифуркационен курс се провежда под егидата на Българското дружество по интервенционална кардиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Програмата традиционно съчетава теоретична и практическа част -   случаи на живо, в които специалисти от 10 европейски странище покажат умения съвместно с българските си колеги. Гостите са от Франция, Италия, Испания, Белгия, Полша, Германия, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария и Румъния.

"За първи път ще има сесия за обучение на млади интервенционални кардиолози, които ще работят под ръководството на гост-лекторите от чужбина. Това е уникален шанс за тяхното професионално развитие, който получават у дома”, обясни доц. Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ “Александровска”, съдиректор на курса.

„Шестото издание на Българския бифуркационен курс ще разгледа актуалните теми на инвазивната кардиология с разширяване на темата към третирането на хроничните оклузии. Ще бъдат показани нови методи на диагностика с най-съвременни вътресъдови ултразвукови апарати, както и нови поколения стентове“, уточни д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и съдиректор на курса.

Предвидени са и дебат-сесии, които целят да представят всички гледни точки по актуални теми в интервенционалното лечение. Една от темите е диабетът – едно от водещите социалнозначими заболявания в развитите страни.

Курсът ще представи и новите интервенционални проучвания с резултати от инвазивно и хирургично лечение, които са от особен интерес за младите лекари.

Пресконференцията е предвидена на 20 януари 2017 г. от 13,00 часа в конферентна зала на ет. 2 в Болница Токуда, бул. Никола Вапцаров 51Б. Участие ще вземат съдиректорите на курса доц. Добрин Василев и д-р Валери Гелев, а от международните гости - д-р Джанлука Ригатели, директор на многопрофилната болница Ровиго, Италия. 

Програмата на курса можете да разгледате тук.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".