Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е номинирана за наградата Златна ябълка за приноса си към подобряване на живота и благосъстоянието на българските деца

18 май 2017

Заради богатия си опит при лечението на деца и спазването на политики за защита на децата, както и за подкрепата, която оказва в много случаи на нуждаещи се от медицинска помощ деца, Национална асоциация за приемна грижа номинира Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда за наградата Златна ябълка 2017 г. в категория "Болница".

Наградите Златна ябълка са учредени от асоциация Национална мрежа за децата, за да отличат приноса на публични личности, обикновени хора и организации, които подпомагат подобряването на живота и благосъстоянието на българските деца, защитата и спазването на техните права. Целта на наградите е да популяризира необходимостта от специално внимание и отношение към децата, поощряване на добрите практики във всички сфери на детския живот, защита на правата им от всички обществени институции. Тази година наградите “Златна ябълка” ще бъдат връчени за седми пореден път.

Национална асоциация за приемна грижа номинира Болница Токуда заради отношението и грижата за децата, които са настанени в приемни семейства. 

"Лекарите са всеотдайни и сърдечни, като са склонни да правят компромиси в административно отношение, когато това е в интерес на децата. Заедно с болницата реализирахме инициативата за по-добро детско очно здраве, като болницата извърши безплатни прегледи на деца от приемни семейства и им издаде рецепти", се казва в предложението за награда за Токуда.

За повече информация - http://1june.nmd.bg/nomination/adzhibadem-siti-klinik-tokuda-bolnitsa/

 

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".