Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

220 лъчетерапевтични лаборанти от 12 държави участваха на международен конгрес в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

26 септември 2017

Събитието бе едно от най-мащабните и значими в Югоизточна Европа за работата на професионалистите по здравни грижи в областта на лъчелечението


Над 220 лъчетерапевтични лаборанти и професионалисти по здравни грижи, които работят в областта на лъчелечението участваха активно на Третия регионален конгрес на SEETRO (South-East Europe Technology in Radiation Oncology) – сдружение на дружествата на лъчетерапевтичните лаборанти в Югоизточна Европа. Симпозиумът се проведе в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда в периода 22 до 24-ти септември 2017 г. Директор на научната среща е Ивет Паянова – старши лъчетерапевтичен лаборант в отделението по Лъчелечение и радиохирургия на Болница Токуда. Богатата програма от лекции и практически упражнения покри дейността на лъчетерапевтичните лаборанти и иновациите в лъчелечението и радиохирургията. Част от темите се фокусираха върху образните методи и протоколи в лъчелечението, имобилизацията, верификацията на лъчелечението, контурирането на органите в риск, новите методи за облъчване като лечение с гама и кибернож, брахитерапия, IGRT, IMRT, RapidArc и др. Форумът дефинира и отговорностите и задълженията на професията лъчетерапевтичен лаборант. Бяха представени  същосъвременни модели на работа във връзка със защита от облъчване, комуникация с пациенти, сестринство и др. 
Лекторите на конгреса са специалисти от множество европейски страни, включително председателя на Комитета на лъчетерапевтичните лаборанти към Европейската асоциация по лъчелечение (ESTRO RTT Committee) Мишел Лийч, която е почетен гост. Регистрирани са над 220 участници - лъчетерапевтични лаборанти, медицински физици, лекари, медицински сестри - специалисти, чиято ежедневна практика е свързана с лъчелечението. Чуждестранните делегати наброяват 120 от 12 различни страни. Събитието е едно от най-мащабните в областта на работатата на лъчетерапевтичните лаборанти в Югоизточна Европа.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".