Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Няма опасност за пациентите, посетителите и живеещите в района на Болница Токуда, заради откритите снаряди при изкопни работи в двора на лечебното заведение

02 октомври 2017

Намерените при ремонтни дейности в двора на Токуда стари военни снаряди не са повод за притеснение и не представляват опасност за пациентите, посетителите и пребиваващите в района граждани. Мястото се охранява от служители на Министерство на вътрешните работи, докато специализираните екипи на Министерство на отбраната пристигнат, за да обезвредят и приберат старите боеприпаси. Следват се стриктно протоколите и предписанията за безопасност при такива ситуации като компетентните органи са веднага уведомени и са предприети всички необходими действия.

Няма евакуирани хора и не се предвижда евакуация. Болницата работи, а линейките, пациентите и служителите имат осигурен достъп до Спешното отделение.
Намерените боеприпаси вероятно са от Втората световна война, което предстои да бъде уточнено от специализираните отряди на Министерство на отбраната.

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".