Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

С най-прецизната урологична хирургия в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда бяха оперирани двама пациенти с рак на простатата

16 октомври 2017

Операциите с робота Да Винчи се извършиха с методичната подкрепа на световноизвестния уролог проф. Кoрал

Двама пациенти с рак на простатата бяха оперирани в Болница Токуда с помощта на най-прецизната хирургия в урологията – робота Да Винчи. За хирургичните интервенции да наблюдава и осигурява методична подкрепа за екипа на д-р Давидов пристигна един от видните и уважавани имена в света на роботизираната урология - проф. Али Кoрал. В ръководената от него програма за обучение по роботизирана хирургия в Университета на Аджибадем в Истанбул (Acibadem University) екипът на отделението по Урология миналата година получи своята сертификация за хирургия с Да Винчи.

Операциите по отстраняване на простатната жлеза преминаха изключително гладко без усложнения, а пациентите имат възможността да се възстановят много по-бързо в сравнение с рутинната отворена хирургия. С робота Да Винчи, който е на разположение на екипа на д-р Давидов в БолницаТокуда, подобни интервенции при рак на простатата, бъбрека и пикочния мехур вече се извършват редовно. Предимствата на робот-асистираната хирургия са в прецизността на метода, сигурността, бързото възстановяване и минималните постоперативни усложнения. 

„Изключително сме горди и радостни, че можем да лекуваме нашите пациенти понай-прецизния, най-малко травмиращ и сигурен метод. Вече можем да гарантираме качество в лечението на рака на простатата, каквото има в най-напредналите урологични центрове в света. Имаме и предимството да получаваме методична подпрепа от едно от най-големите имена в роботизираната урология – проф. Али Кoрал”, заяви д-р КалоянДавидов, началник на отделението по Урология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Проф. Кoрал е пионер в областта на урологията и робот-асистираната хирургия в Турция. Той извършва първите операции с Да Винчи през 2005 г., като от тогава насам има над 1000 роботизирани интервенции при рак на простатата. Проф. Кoрал пръв въвежда и лапароскопската хирургия при рак на бъбрека и простатата в южната ни съседка.Член е на борда на Европейската асоциация по роботизирана хирургия, Европейската урологична асоциация, Американската урологична асоциация и  Турската урологична асоциация, член е на редакторския съвет на Журнал по роботизирана хирургия, ръководи обучения по роботизирана хирургия, участва всяка година в множество научни конгреси.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".