Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

И през 2018 г. Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще подкрепя развитието на специалистите по Радиология

03 януари 2018

Три събития за развитие на специализантите по Радиология предстоят в започващата 2018 година. Очаква се с най-сериозен мащаб да бъде мултидисциплинарна среща на тема „Как да правим проучване“, която ще се проведе в края на пролетта в София. Организатори са д-р Глория Адам, д-р Калина Чупетловска и д-р Радина Радева от Radiology Together – асоциация на специализантите по Радиология. Основна експертна и оргаизационна подкрепа и през тази, както и през изминалите две години, оказва проф. Галина Кирова – председател на Българското дружество по Кардиоторакална рентгенология, национален консултант по Образна диагностика и завеждащ Клиниката по Образна диагностика в Болница Токуда.

В рамките на годината са предвидени още две срещи на Асоциацията. Есенната е на тема „Мускуло-скелетна система“ и ще се проведе във Варна, на територията на друг традиционен партньор – Медицинския университет в крайморския град. Третата е в етап на планиране, като активните участници в Radiology Together канят всички свои колеги да се включат в организацията.

През 2017 г. се организираха три срещи на RadiologyTogether. Те се проведоха в град София, като в тях взеха участие специалисти и специализанти по Образна диагностика (Радиология) и други специалности, както от България, така и от чужбина – Германия, Хърватска, Австрия. Две от срещите бяха в по-малък формат на теми „Онко-гастроентерология в радиологията“ и „Кошмарите на специализанта“. Третата среща на тема „Спешна радиология“ се проведе в рамките на два дни и на нея присъстваха рекорден за асоциацията брой лекари - 90. Целта на организаторите е всеки път темата на събитията да е уникална, като се отнася до различни органи и системи, за да може да се покрият възможно най-много заболявания. Програмата на събитията е структурирана така, че да обогатява знанията, но и да допринася за изграждането на контакти и връзки между колегите. Срещите до настоящия момент са се организирали основно благодарение на подкрепата на Българското Дружество по Кардиоторакална Рентгенология, фирма Bracco-Ewopharma-България и Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, както и със съдействието на Siemens, Bayer, GeneralElectric, Софтуерна компания и Медицински Университет Варна.

Повече информация за събитията на Radiology Together можете да намерите на страницата на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".