Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Д-р Мария Атанасова ще участва в семинар на тема "Бременност с диабет, мисията възможна!"

22 март 2018

„Среща с експерта - Бременност с диабет, мисията възможна!“ е мотото на семинар с участието на бъдещи майки с диабет и лекари, който ще се проведе в събота. Събието се организира от Българска асоциация "Диабет", а д-р Мария Атанасова от Отделението Акушерство и високорискова бременност е един от основните специалисти, съдействащи за повишаване на информираността за това как една жена може да има успешна бременност и раждане, въпреки диабета.

Събитието е продължение на стартиралата инициатива на Българска асоциация "Диабет" от 2017г  за събития с участие на специалисти от различни области, в рамките на която е заснет и филм с участието на д-р Атанасова.

Сред жените в репродуктивна възраст се срещат три типа захарен диабет: тип 1, (инсулинозависим), тип 2 (неинсулинозависим) и гестационен захарен диабет. Първите два типа обикновено са диагностицирани преди бременността, докато последният се изявява по време на бременността. Прочувания сочат, че на всеки 20 жени в репродуктивна възраст, една е болна от диабет. Съвременната медицина дава възможност за нормална бременност и здраво бебе, когато специалистите са рамо до рамо с жените от планирането на бременността до периода на възстановяване след раждането.  

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".