Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Централна стерилизация в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда чества Световния ден на стерилизацията

10 април 2018

С организиране на Отворени врати за служители на болницата, които желаят да разгледат процесите в Централна стерилизация, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда отбелязва днес Световния ден на стерилизацията като наука.

Процесите по стерилизация представляват почистване на инструменти, медицински изделия и оборудване, предназначени за многократно използване, като чрез машини и съоръжения се постига абсолютна стерилност от микроорганизми, бактерии и вируси, и по този начин се осигурява предотвратяване и контрол на инфекциите в лечебното заведение. Централната стерилизация е изключително важно звено при осъществяването на хирургични и интервенционални процедури и гарантира чрез спазване на стандарти качеството и сигурността при оказването на медицинска помощ.

Болница Токуда е активен член и партньор на Българската асоциация по превенция и контрол на нозокомиалните инфекции БулНозо, която от своя страна членува в Международната федерация по контрол на инфекциите (IFIC). Стерилизационните процеси в болницата отговарят на всички европейски и световни стандарти, включително изискванията, по които лечебното заведение бе акредитирано по международната система за качество и безопасност в здравеопазването JCI (Joint Commission International).

Световният ден на стерилизацията като наука се провежда всяка година на 10 април и е организиран от Световната федерация за науки в сферата на болничната стерилизация.

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".