Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Специалисти от отделението по Акушерство и високорискова бременност преминаха обучение за работа с родители, преживяващи перинатална загуба

10 май 2018

Специалисти от отделението по Акушерство и високорискова бременност преминаха обучение за работа с родители, преживяващи перинатална загуба. Обучението беше осъществено по проект  на Фондация „Макове за Мери“, а Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е първото лечебно заведение в София, чиито специалисти се включиха в специализирания курс.

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е едно от малкото лечебни заведения в страната, което може да предложи пълната гама медицински и немедицински услуги за бъдещи майки, родилки, новородени и малки деца. Развиващото се отделение по Акушерство и високорискова бременност и утвърденото в годините отделение по Неонатология с най-високо ниво на компетентност оказват грижи за пациентки с тежки патологии на бременността, които поверяват в ръцете на нашите специалисти своя живот и този на бебетата си. Това поставя екипите под голям стрес и голяма отговорност. Целта на включването им в това обучение е да бъде подкрепена работата им в най-тежките случаи, а чрез това да се отговори в по-висока степен и на немедицинските потребности на пациентите. Изследванията в тази сфера показват, че създаването на специфични компетенции за комуникация на медицинските специалисти с тези пациенти и за отработване на собствените им емоции  допринася за значително намаляване на последствията от психологическата травма – както за екипа, така и за родителите.

 

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".