Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Аджибадем Сити Клиник подписа меморандум за сътрудничество с две от водещите лечебни заведения в Китай

27 юни 2018

Делегация на Асоциацията на китайските болници и Алианса за сътрудничество между болниците на Китай и страните от Централна и Източна Европа присъства на официалното подписване в София, 25.06.2018 г.

По инициатива на Международен отдел на групата, изпълнителните директори на Болница Токуда и Онкологичен център от групата на Аджибадем Сити Клиник, д-р Венелина Милева и г-н Атанас Туманов, подписаха меморандум за сътрудничество с две водещи болници в Китай - The Second Hospital of Shanxi Medical University и Guizhou Provincial People’s Hospital (GPPH). Партньорството насърчава обмен на медицински опит и практики в сферата на иновациите. Целта е установяване на трайни взаимоотношения между водещи институции в здравния сектор, посредством семинари с утвърдени специалисти и обмен на опит от двете страни.

„Подписването на този меморандум е огромен успех за нашата организация. Вашата група има значителни постижения в областта на медицината и за нас е чест да можем да си колаборираме.“ - заяви г-н Шаолин Шу, вицепрезидент и генерален секретар на Асоциацията на китайските болници.  Основните акценти на провелата се дискусия засегнаха мениджърските политики на болниците, прилагането на актуални медицински практики, използване на най-модерната апаратура, както и работа с международни пациенти.

В 20-членната китайска делегация бяха включени мениджъри на някои от водещите болници в Китай, управители на фармацевтични компании, представители на болнични организации – част от Асоциацията на китайските болници и Алианса за сътрудничество между болниците на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Лечебните заведения от групата Аджибадем Сити Клиник са членки на асоциацията от месец ноември 2017 година, подобно на много европейски болници. Подписването на меморандума за сътрудничество е стъпка към бъдещите съвместни проекти заложени в програмата на асоциацията.

Непосредствено преди визитата си в Аджибадем Сити Клиник китайската делегацията присъства на Международна конференция по болничен мениджмънт във Варшава, Полша, на която официална покана от асоциацията получи и Мениджър Международен отдел за групата – Албена Хинова. Участието на Аджибадем Сити Клиник на конференцията, организирана в тясно сътрудничество между Полската федерация на болниците и Алианса за сътрудничество между болниците на Китай и страните от Централна и Източна Европа, бе от изключително значение.

След подписването на меморандума, представителите на асоциацията направиха опознавателна обиколка в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, и имаха възможност да се запознаят на място със специалистите, технологиите и практиките в лечебното заведение.

В заключение на срещата бе заложен и планът за бъдещите съвместни проекти между институциите за 2019-2020 г.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".