Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Безплатни прегледи за псориазис ще се проведат в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда на 29 октомври – Световния ден на псориазиса

24 октомври 2018

Водещи специалисти от Клиниката по Дерматология и венерология ще преглеждат безвъзмездно желаещите пациенти

Безплатни консултации за пациенти с псориазис или съмнения за заболяването ще се проведат в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда на 29 октомври по случай Световния ден на псориазиса. Прегледите, организирани съвместно с Фондация "Псориазис", ще се извършват между 09:00 и 17:00 часа, като е необходимо предварително записване на тел.: 02/403 4933 или 02/403 4000.

Специалистите на Клиниката по Дерматология и венерология имат дългогодишен опит в диагностиката и лечението на псориазис, болест, засягаща 2-3% от бялото население на планетата. В България пациентите, страдащи от болестта са над 90 000.

Заболяването представлява незаразно хронично възпаление на кожата, характерно с образуването на червени плаки по кожата, покрити със сребристо-бели люспи. При част от пациентите псориазисът протича със засягане на ставите – псориатичен артрит. В голям процент (около 30%) заболяването е наследствено, като се предполага, че за появата му са отговорни някои генни мутации. Смята се, че отключващи фактори за появата и влошаването му могат да бъдат травми по кожата, инфекции, употребата на някои лекарствени средства, психичен стрес или хормонални въздействия. Псориазисът протича често в комбинация със заболявания като атеросклероза, диабет, хипертония, затлъстяване, болест на Крон, нарушения в обмяната на мастите и др.

Безплатните прегледи ще бъдат извършвани от чл.-кор. проф. Николай Цанков, дмн, консултант на Клиниката по Дерматология и венерология, д-р Иван Богданов, дм и д-р Маргарита Къчева.

Проф. Цанков е един от доайените на българската дерматология, автор на книгата „Псориазисът като системно заболяване“, издадена в България и Германия и отговорен автор на Националния консенсус за лечение на псориазис в България за 2013 и 2016 г. Д-р Иван Богданов е председател на фондация Псориазис, съавтор на книгата „Псориазисът като системно заболяване“, автор на Консенсуса за лечение на псориазис в България от 2013 г. и първи автор на този документ от 2016 г. Д-р Маргарита Къчева е докторант на Клиниката по Дерматология и венерология към  Болница Токуда с дисертация, посветена на страничните ефекти на системната и биологичната терапия на псориазис.

Прегледите ще се провеждат в амбулаторните кабинети по дерматология и венерология на Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда, ет. 3. Записването е на тел. 02/403 4933 и 02/403 4000.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".