Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Неврохирурзите в Токуда отстраниха 4 мозъчни тумора в рамките на една операция

05 юли 2013

Животозастрашаващите злокачествени образувания бяха отстранени едноетапно от мозъка на 56-годишен пациент в японската болница

Екипът на отделението по Неврохирурия, начело с д-р Славомир Кондов, отстрани успешно четири мозъчни тумора по време на една оперативна интервенция. Пациентът е в добро състояние и днес ще бъде изписан от японската болница.

56-годишният мъж постъпва за хирургично лечение в отделението по Неврохирургия с четири животозастрашаващи мозъчни тумори. След детайлно проучване на състоянието му неврохирурзите вземат решение да отстранят злокачествените образувания едноетапно, което е сериозно предизвикателство за специалистите и съвременната медицина.

„Рутинно се отстраняват 2 до 3 тумора на главния мозък. Много рядко се прибягва до резекция на повече образувания в рамките на една операция” – казва д-р Славомир Кондов, началник на отделението по Неврохирургия в МБАЛ „Токуда Болница София”. „Взехме това решение с цел пациентът да премине само веднъж през възстановителния етап след операцията и максимално бързо да може да се върне към нормалния си начин на живот” – допълва д-р Кондов.

Оперативната процедура е извършена с помощта на уникална за България невронавигационна апаратура, която интегрира предварително получените образи от скенер и ядреномагнитен резонанс, „насочва” хирурга и позволява прецизен контрол върху оперативната интервенция. По този начин отстраняването на мозъчните тумори е много по-щадящо за пациента, тъй като околните здрави тъкани остават незасегнати по време на операцията, а периодът на рехабилитация по-кратък и лек за пациента.

Авангардната система за невронавигация дава възможност за извършването на минимално инвазивни процедури, чиито резултати са значително по-добри от класическата неврохирургия. Операционните зали на отделението по Неврохирургия са оборудвани със съвременна техника в съответствие със световните изисквания за добра медицинска практика, което позволява извършването на пълния обем неврохирургични интервенции с най-високо качество.

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".