Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Токуда Болница е домакин на първия национален симпозиум на лъчетерапевтичните лаборанти на 20-21 март 2015 г.

24 февруари 2015

Темата на конференцията е "Имобилизация и позициониране на пациентите при планиране и извършване на лъчелечение”

Токуда Болница София е домакин на първия национален симпозиум на лъчетерапевтичните лаборанти на тема „Имобилизация и позициониране на пациентите при планиране и извършване на лъчелечение”, който ще се проведе на 20 и 21 март 2015 година в Токуда Болница.

Симпозиумът се организира от Българската Асоциация на Лъчетерапевтичните Лаборанти под патронажа на IAEA и ESTRO съвместно с Токуда Болница и СБАЛОЗ, и е продължение на станалите вече традиционни национални курсове за лъчетерапевтичните лаборанти.

Целта на научната среща е придобиване на практически познания за методите за позициониране и имобилизация на пациентите по време на всички етапи на лъчелечението. Програмата е ориентирана към всички категории медицински специалисти, чиято ежедневна практика налага разбиране, познаване и прилагане на тези методи. В практическата част на програмата участниците ще имат възможност да упражнят използването на различни видове имобилизации в съответствие с новата апаратура и иновативните за България методики в лъчетерапията. 

До този момент курсовете бяха посетени от над 280 участника - рентгенови лаборанти, лекари, медицински физици, български и международни лектори, представители на ESTRO. Тази година са планирани презентации на колеги от съседните балкански страни, членове на ESTRO RTT Committee, както и лектори от водещи международни компании.

Желаещите да участват в симпозиуима, могат да заявят своето участие до 07.03.2015 г. чрез изпращане на попълнена Регистрационна бланка на имейл адреса на асоциацията bsrtt@mail.bg, и превеждане на регистрационна такса по сметката на Асоциацията. Информация за таксата и начин на плащане можете да разгледате оттук.

Допълнителна информация може да получите, като изпратите имейл на официалния адрес на Асоциацията - bsrtt@mail.bg

Курсът ще бъде акредитиран от БАПЗГ. Официални езици са български и английски. Ще бъде осигурен превод на български език.

Програмата на симпозиума можете да разгледате тук.

 

ПРОГРАМА

 

 

 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".