Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Гастроентеролози и кардиолози от Токуда спасиха 26-годишен мъж след трудова злополука

25 ноември 2015

Младежът се възстановява успешно след тежка травма на черния дроб и кръвоносните съдове, които го захранват 

26-годишен мъж бе спасен в Токуда Болница София с рядко усложнение след травма на черния дроб. След извършване на ендоскопска процедура от интервенционалните гастроентеролози на Токуда, точна оценка на състоянието и намеса на кардиолозите от японската болница, състоянието на младия пациент е стабилизирано и той се възстановява успешно. 

Мъжът е транспортиран от друга болница и е приет по спешност в отделението по Интервенционална гастроентерология в тежко състояние, в хемoрагичен шок, със жълтеница и данни за кървене от храносмилателната системa. Ендоскопистите на Токуда извършват спешна ендоскопска ретроградна холангиопанркеатография –процедура, при която с ендоскоп през устата се достига до жъчните пътища. С помощта на тази процедура се установява кръвоизлив в жлъчните пътища, вследствие на травмата на черния дроб, съпроводена с много рядко усложнение – спукана аневризма на клон на чернодробната артерия и комуникация със жлъчното дърво. Своевременната намеса на инвазивните кардиолози продължава успешната работа на гастроентеролозите. С помощта на емболизация на съда и поставяне на специални импланти, наречени койлове, спуканият съд е „залепен” и кръвоизливът е спрян.

„Пациентът се възстановява успешно след като установихме причината за кръвоизлива и след перфектната намеса на колегите инвазивни кардиолози.  С помощта на уред за директен оглед на жлъчното дърво – холедохоскоп, с който разполагаме, успяхме да установим с точност източника на кървене. Усложнението е рядко и правилното диагностициране се оказа решаващо за благоприятния изход .” – разказа д-р Петко Карагьозов, началник на сектор Интервенционална гастроентерология към Втора вътрешна клиника на Токуда Болница . 

Изпращане на коментар

Вижте още

Новини

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".