Женска консултация и раждане

Скъпи бъдещи майки,

В кабинетите по Акушерство се извършва проследяване на бременността по Здравна каса или платено след предварително записан час на телефон: 02/403 4928

КОНСУЛТАЦИЯ И РАЖДАНЕ ПО ЗДРАВНА КАСА

За да отговори на качеството и условията, при които желаете да осъществите това изключително важно за всяка жена събитие, Токуда Болница София предоставя услуги, които не се финансират изцяло от Здравната каса. 

Проследяването на бременността – т.нар. женска консултация, може да бъде извършена в Токуда Болница София или в друго лечебно заведение. За бременните, които не са наблюдавани в Токуда Болница, но желаят да родят тук, се извършва предродилна консултация в края на деветия лунарен месец след представяне на необходимите документи – обменна карта и всички направени изследвания.  Консултациите се провеждат всеки работен ден между 13 и 14 часа. Необходимо е предварително записване на тел.: 02/403 4928.

 

Няколко неща, които е необходимо да знаете:

 1. Първото посещение за женска консултация по здравна каса става с направление №3 от личния лекар.
 2. До осмия месец на бременността консултациите се проведжат веднъж месечно. (Необходимо е записване на тел.: 02/403 4928)
 3. Редовните ехографкси изследвания, които трябва да се направят са две и се покриват изцяло от Здравната каса. Всяко следващо изследване е допълнително и се заплаща от пациентките.
 4. Между 16 и 20-та гестационна седмица е препоръчително да се направи изследване, известно като фетална морфология. То се прави, за да се установи правилното развитие на плода и представлява подробно ултразвуково изследване на всички негови системи и органи. При нужда Вашият акушер-гинеколог може да назначи и доплер-ехогрфия на плода. Изследването е допълнително и не се финансира от Здравната каса.
 5. В Токуда Болница София бременните жени се изследват чрез биохимичен скрининг в лабораторията на болницата. При нужда от генетична консултация, пациентките се насочват към Генетична лаборатория на Майчин дом.
 6. След осмия месец на бременността консултациите са два пъти месечно, а в деветия – всяка седмица.
 7. При просрочване срока за раждане, всеки ден се проследяват сърдечните тонове на плода. Това изследване е допълнително и е платено.
 8. Ако сте проследявала бременността си в Токуда Болница и желаете да родите тук, в края на деветия лунарен месец можете да изберете Вашия личен акушер-гинеколог, който ще води раждането, заедно със своя екип. С него се провежда предродилна консултация, която включва преглед и ехографско изследване. Консултацията не се включва във финансирането от Здравната каса.
 9. За да постъпите за раждане в болницата Ви е необходимо направление №7 за хоспитализация, което се издава от личния или проследяващия бременността лекар. Здравната каса финансира раждане, но за да можем да Ви предложим качеството и условията, които заслужавате, разходите на болницата надвишават това финансиране. Затова част от изследванията и услугите, които предлагаме, се заплащат. (Вижте по-долу)
Услуги, които не се финансират от Здравната каса:
 • Допълнително ехографско изследване: 30 лв./на изследване
 • Доплер-ехограф на плода: 40 лв.
 • Проследяване на сърдечните тонове на плода при просрочване на термина: 15 лв./на изследване
 • Предродилна консултация с или без посочване на избран акушер-гинеколог (включва преглед и ехографско изследване): 40 лв.
 • Самостоятелна лукс-стая: 125 лв./денонощие.
При нормално раждане:
 • Раждане с посочване на персонален екип: 1500 лв.
  Неонатален пакет Адаптация на семейството и ултразвуков скрининг: 600 лв. Включва обучение и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 3 дни болничен престой.
 • Допълнително обезболяване на раждането с епидурална аналгезия: 300 лв.
При Цезарово сечение:
 • Оперативно раждане с посочване на персонален екип: 1500 лв.
  Неонатален пакет Адаптация на семейството и ултразвуков скрининг: 600 лв. Включва обучение и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 5 дни болничен престой.

След изписването пациентката и новороденото имат право на два безплатни прегледа в рамките на 30 дни.

По Здравна каса пациентките имат право на контролен преглед до 7-я ден при специалистът, проследявал бременността, и един преглед между 30 и 42 ден след раждането.


ПЛАТЕНИ ПАКЕТИ ЗА НЕОСИГУРЕНИ ПАЦИЕНТКИ
 1. Записване за първи преглед /предродилна консултация/ при акушер-гинеколог в Родилен сектор. Цената на консултацията е 40,00 лв. Включва преглед, ехографско изследване и беседа с лекаря. Ако пациентката е в начална бременност е нужно да се  направят рутинни изследвания в лабораторията на болницата  по преценка на специалистът. Общата им сума възлиза приблизително около 120,00 лв. Тези изследвания се повтарят и в 6-я месец на бременността или поне част от тях.
 2. Всяко следващо посещение в Женската консултация е 15,00 лв.
 3. Между 16-20 гест.седмица се прави „фетална морфология” - ехографско изследване структурата на плода. Цената на изследването е 60,00 лв. Ако се наложи и доплер ехография на малък таз – 40,00 лв.
 4. При нужда пациентките се изпращат за биохимичен скрининг или в лабораторията на болницата или в Генетичната лаборатория на Майчин дом, където изследването е по-обстойно.
 5. При просрочване срока на раждане, всеки ден се проследяват сърдечните тонове на плода. Цената е 15 лв. на запис.
 6. При постъпване за раждане на пациентката се изготвя предварителна план-сметка от приемния кабинет.

А. При нормално раждане

Цени в лв.

Раждане

3000 лв.

   
Редовен неонатален пакет  800 лв.

Неонатален пакет Адаптация на семейството и ултразвуков скрининг: 600 лв. Включва обучение и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 5 дни болничен престой.

600 лв.

Епидурално обезболяване

300 лв.

Лукс стая

125 лв.

 

 

Б. Цезарово сечение

 

Цезарово сечение

3000 лв.

   
Редовен неонатален пакет 1000 лв.
Неонатален пакет Адаптация на семейството и ултразвуков скрининг: 600 лв. Включва обучение и допълнителни изследвания: трансфонтанелна ехография, ехография на коремни органи, ехография на стави, изследване на слуха, 5 дни болничен престой.

600 лв.

Лукс стая

125 лв.


При изписване пациентката заплаща направените лабораторни изследвания и консултации с други специалисти по време на престоя на Централна регистратура на болницата.

След изписването пациентката и новороденото имат по два безплатни контролни прегледа в рамките на 30 дни.

Отделението

Акушерство и високорисков…

Женска консултация и ражд…

Кабинети

План за раждане

Какво Ви е необходимо при…

Обучение на бъдещи родите…

Фото галерия

Пациентите за нас

Видео

Екип

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".