Екип

В отделение по "Офталмология" работят 4 очни лекари - специалисти, един от които офталмопедиатър.

Имат над 8 години работа по специалността, работили в университетски очни клиники у нас, специализирали в водещи университети в Великобритания, Германия и Япония.

Д-р Алек Топов – началник на отделение „Офталмология” 

Д-р Алек Топов е завършил Медицинския университет - София през 1995 г. Специалност по Офталмология придобива през 2002 година. През 2000 година специализира в Германия. От 1996 г. работи в Очната клиника към Александровска болница. В екипа на Токуда Болница София е от 2008 година, а от 24 април 2012 година поема поста Началник на Офталмологията на японската болница. Преминал е допълнителни квалификационни курсове в областта на хирургичното лечение на катаракта и глаукома, както и в рефрактивната лазерна хирургия /лазерно отстраняване на диоптри/. Професионалният интерес на д-р Топов е в областта на микрохирургията на окото. Д-р  Топов също така е един от най-добрите ученици на акад. проф. д-р Православа Гугучкова д.м.н

 

 

Д-р Лиляна Димитрова – детски офталмолог

Завършила е медицина през 1990 г. в МУ-София. Специалността „Офталмопедиатрия” й е присъдена през 1996 г. По време на специализацията и 10 години след това работи в УМБАЛ „Александровска” в Детска очна клиника. Има опит с възпалителните очни заболявания при деца и възрастни. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало. Има специализации в университетски болници в Лондон, Брюксел и Токио.
Има договор за извънболнична и болнична помощ с НЗОК за консултации и лечение на деца и възрастни. Работи с Училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл” в София, както и с домове за деца в неравностойно положение.

 

Д-р Юлия Барахарска – офталмолог

Завършила е медицина в МУ-София през 1996 г. Специалност по очни болести и е присъдена в УМБАЛ „Александровска” през 2002 г. Работила е в МЦ „Евроздраве” и „Кардио Плюс” във ВМА. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало. Участвала е в програмата за обмен на опит в болниците на "Токушукай" в Япония.

Има договор за извънболнична и болнична помощ с НЗОК за консултации и лечение.

 

 

Д-р Владислава Косталевска - офталмолог

Завършва медицина в Медицински Университет – София през 2002 г. Специализира офталмология в Александровска Болница 4 г. Получава допълнителна квалификация по глаукома в Женева, Швейцария 2006 г. и по отлепване на ретината в Монте Карло 2007 г. Провежда едномесечен курс на обучение по очни болести в Университетска Болница Дортмунд, Германия през 2008 г. Спечелва едномесечен стаж в областта на диагностиката и лечението на заболяванията на ретината в Moorfields Eye Hospital Лондон, Англия през 2010 г. Редовно участва в специализирани конгреси, симпозиуми и семинари в страната и чужбина.

 

 

Д-р Владимир Чаушев - офталмолог

Завършил е медицина през 1995 година в МУ-София. През 2002 година придобива специалност "Офталмология". След завършването си работи две години в отделението по Очни болести на ВМА. от 1997 до 2008 е част от клиниката по офталмология на УМБАЛ "Света Анна", а от 2008 до средата на 2009 година работи в "Света София - Мазнейкова". В МБАЛ "Токуда Болница София" е от август 2009 година. Професионалните му интереси са в областта на лазерното лечение на очните заболявания. 

 

 


Д-р Силвия Стоянова - редовен специализант

Завършила е медицина през 2007 година в МУ - София. Веднага след дипломирането си постъпва като волунтиер в МБАЛ "Токуда Болница София". През 2009 година печели конкурс за редовна специализация в същото отделение. От август 2012 година работи като лекар-ординатор по очни болести в "Токуда". Владее английски и испански език.

 

 

 

Акад. проф. д-р Православа Гугучкова д.м.н. - консултант на отделението по "Офталмология"

Акад. проф. д-р Гугучкова известен офталмолог с многогодишна практика, особено във витреалната хирургия. Има стотици научни публикации и собствени изобретения. Налага за първи път в България нови хирургически интервенции при хирургия на катаракта, имплантация на вътреочна леща, операции на ретината и стъкловидното тяло. Има много голям опит и в лазерната хирургия за корекция на късогледство и далекогледство. Оперирала е като гост-хирург в Куба, Израел и Македония.

 

 

Ст. м.с. Снежана Лукарска

Завършва Медицински колеж към МУ "Йорданка Филаретова" през 1986 г. - специалност детска медицинска сестра. През януари 2012 г. придобива Бакалавърска степен по "Управление на здравните грижи" във Факултет по Обществено Здраве към Медицински Университет София.

От 1986 г. до 2006 г. работи в Отделение по детска хиругия към "Пирогов", след което като старша мед. сестра в МБАЛ "Св. София", МЦ "Кортекс" и IV Градска Болница София. От април 2010 г. работи в Специализрана очна болница "Ак. Пашев", а от 29.07.2012 г. е поканена за старша мед. сестра в Офталмологично отделение на МБАЛ "Токуда Болница София".

Отделението

Офталмология

Преглед при офталмолог

Детска офталмология

Лечение на катаракта

Лечение на глаукома

Лечение на късогледство, …

Пациентите за нас

Екип

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".