Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Урология - Център по ендоурология

Център по Ендоурология - безкръвно оперативно лечение по ендоскопски път при заболявания на простатата, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища (уретери и уретра), сериозен опит на екипа и използване на най-съвременна техникa.

  • Ендоурология при заболявания на простатата, на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища - уретери и уретра
  • Онкоурология 
  • Лазерно лечение на простатен аденом
  • Ултразвуково разбиване на камъни в бъбреците
  • Урология при деца 
  • Диагностика и лечение на мъжки стерилитет и еректилни смущения
  • Репродуктивна медицина в съдействие със специалистите по лечение на семеен стерилитет
  • Реконструктивна урология

Д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда, и екипът му се сертифицираха за най-прецизната хирургична техника с робот Da Vinci.
Роботизираната хирургия е най-авангардната техника за минимално инвазивно оперативно лечение на злокачествени заболявания на простатата, бъбрека, пикочния мехур, както и при запушвания или стеснения по отделителната система. „Развиването на уменията на уролозите за използване на робота Da Vinci от една страна дава достъп на пациентите у нас до съвременното лечение, каквото би им било предложено във всяка развита държава. От друга страна предстоящото въвеждане на роботизирана урологична хирургия в Болница Токуда е естествената стъпка след разгръщането ни като център по ендоурология, в който щадящите и прецизни техники са основна цел“, казва д-р Давидов.

 

 

 

 

  

 

Началникът на отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда д-р Калоян Давидов на обучение в Университетската болница в Хелзинки, Финландия за миниинвазивно лечение на простатата със Зелен лазер. Отделението по „Урология” в Болница Токуда разполага с най-младия и мотивиран екип, който успешно прилага онкоурологична, конвенционална,  ендоскопска, реконструктивна и детска урологична помощ. 

 

Holmium Pulse 120H - най-модерният лазер в урология – вече е тук 

С най-съвременния лазер в урологичната хирургия бе оборудвано отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Това е Holmium Pulse 120H, модел 2017 година.

Този апарат има безспорни предимства при минимално травматичното и безкръвно лечение на заболявания като хиперплазия на простата, камъни в уретерите и камъни в бъбреците.

„При лазерното отстраняване на увеличената простатна тъкан процесът на вапоризация е изключително щадящ. Практиката показва, че при пациенти, лекувани с новия лазер, възстановяването е изключително бързо. Катетърът може да бъде отстранен почти веднага, като е възможно пациентът да се прибере вкъщи още в същия ден“, разказва д-р Калоян Давидов, дм – началник на Отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Токуда.

По време на уретероскопия с лазера могат прецизно да бъдат разпрашени камъни по хода на пикочопроводите и така да се избегнат усложненията. При камъни в бъбреците апаратът позволява едновременното провеждане на лазерна литотрипсия и аспирация на парченцата от раздробения конкремент, уточнява д-р Давидов.

С новия лазер и инсталирането на роботът Да Винчи отделението по Урология се утвърждава като водещ Ендоурологичен център в България с богат опит в извършването на модерни, минимално травматични и щадящи оперативни интервенции. 


Клинични пътеки

Вижте списък с клиничните пътеки за лечение в болнични условия, по които Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда има договор с Националната здравноосигурителна каса.

вижте списъка 

Видео: Лазерно отстраняване на камъни в бъбреците с перкутанна нефролитотомия - PCNL

 

Видео: Лазерно отстраняване на камък в уретера
Видео: Модерно и безкръвно лечение на заболяванията на простатата, представено от д-р Калоян Давидов
 
 
Лапароскопска радикална цистопростатектомия, извършена от началника на отделението по Урология д-р Калоян Давидов в Болница Токуда

 

Отделението

Урология

Роботизирана урология

Център по Ендоурология

Преглед при уролог

Лечение в болницата

Простатна хиперплазия

Лазерно лечение на проста…

Камъни в бъбреците

Смущения в ерекцията

Птоза на бъбрека

Инфертилитет

Цистит

Хроничен простатит

Детска урология

Инконтиненция

Болничен режим

Новини

Екип

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".