Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Отделението по „Урология” в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с най-младия и мотивиран екип, който успешно прилага онкоурологична, конвенционална,  ендоскопска, реконструктивна и детска урологична помощ.  

Urology Ekip Tokuda

от ляво надясно д-р Борисалв Божков, д-р Калоян Давидов и д-р Адриан Попов 

Dr Kaloyan DavidovД-р Калоян Давидов, д.м. – началник отделение „Урология”

Завършил е медицина през 1994 г. в МУ-София, през 2000 г. взима специалност „Урология”. От завършването си до постъпването в МБАЛ „Токуда Болница София” е работил в УМБАЛ „Александровска”. Той е ученик на националния консултант по трансплантации и именит специалист в онкоурологията проф. Петър Панчев. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало. Специализирал е неколкократно в болниците на д-р Токуда в Япония. Преминал е обучение в Университетската болница в Хелзинки, Финладия, за извършване на минимално инвазивно лечение на простата със Зелен лазер. През 2016 г. получава сертификат за най-прецизната хирургична техника с робот Da Vinci за минимално инвазивно оперативно лечение на злокачествени заболявания на простатата, бъбрека, пикочния мехур, запушвания или стеснения по отделителната система. От ноември 2014 г. д-р Давидов е Медицински директор на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда.  

Dr Elenko Popov
Д-р Еленко Попов, д.м.

Завършил е с отличие медицина през 2002 г. През май 2009 успешно полага изпит за специалност и придобиване на статут на специалист по Урология. През септември 2008 успешно преминава писмената част на EBU (European Board of Urology) изпита, а през май 2010 – успешно защитава титла Fellow of European Board of Urology. 

Придобива научно-образователна степен „доктор по медицина” през май 2013 - тема на докторантурата “Диагностична и прогностична роля на туморните маркери при аденокарцинома на простатата”. 

Основни интереси и професионален опит в областта на Урологията - простатен аденокарцином; ендоурология, реконструктивна урология, проблеми на инконтиненцията. Множество публикации по тези въпроси в международни списания, както и в национални специализирани медицински издания.

Д-р Димитър Златанов

 

 

  

Dr Adrian PopovД-р Адриан Попов

Завършил е медицина в МУ-София през 2008 година. В момента е в процес на специализация. От завършването си постъпва на работа в отделението по Урология на МБАЛ „Токуда Болница София”. Д-р Попов е сертифициран за най-прецизната хирургична техника с робот Da Vinci за минимално инвазивно оперативно лечение на злокачествени заболявания на простатата, бъбрека, пикочния мехур, запушвания или стеснения по отделителната система. Владее английски език.

 

 

Assoc Prof Stilyana KyurkchievaДоц. д-р Стиляна Кюркчиева

Доц. Кюркчиева е завършила медицина в МУ-Варна през 1971 г. Специалност Урология придобива през 1971г. Има 20-годишен опит в УМБАЛСМ „Пирогов” последователно от ординатор до началник Клиника по детска урология. През 1989г. придобива научната степен „доктор”, а от 1990г. е единственото хабилитирано лице по детска урология в страната. В момента доц. Кюркчиева е външен експерт по урологични заболявания за лечение на деца в чужбина.

Притежава диплома по Здравен мениджмънт, диплома за абдоминална ехография и трансуретрална хирургия. Доц. Кюркчиева притежава професионален опит в лечението на всички урологични заболявания в детската възраст, аномалии на отделителната система и вънпни урологични аномалии. 

St Med Nurse Aneta BrankovaСт.м.с. Анета Бранкова

Завършила Медицински колеж ,, Йорданка Филаретова“ през 1996г. След това придобива магистърска степен от СУ,, Св. Климент Охридски“ по ,,Мениджмънт на социалните дейности“ и бакалавърска степен от МУ, Факултет по обществено здраве. След завършването си работи в V-та МБАЛ, Урологично отделение в продължение на единадесет години . В МБАЛ,,Токуда болница“, Отделение по Урология е от самото откриване, от м.февруари 2008 г.е старша медицинска сестра на същото отделение.

Отделението

Урология

Роботизирана урология

Център по Ендоурология

Преглед при уролог

Лечение в болницата

Простатна хиперплазия

Лазерно лечение на проста…

Камъни в бъбреците

Смущения в ерекцията

Птоза на бъбрека

Инфертилитет

Цистит

Хроничен простатит

Детска урология

Инконтиненция

Болничен режим

Новини

Екип

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".