Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

За Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е най-голямото лечебно заведение в България, построено и развито с частни инвестиции. Открита е през 2006 г. като част от здравната група на японския лекар и предприемач д-р Торао Токуда. От 2016 г. е част от най-голямата група лечебнни заведения в страната - Аджибадем Сити Клиник.
Болницата е разположена в София в южната част на кв. Лозенец на 27 хил. кв. м. площ (52 хил. кв. м. разгърната площ). Има разкрити 575 легла в 37 клиники и отделения, 3 медико-диагностични лаборатории, 22 операционни зали, хоспис, спешно отделение, център за клинични проучвания. Структурата на лечебното заведение е многопрофилна и предлага комплексна здравна помощ в почти всички медицински направления. На територията и работи и най-големият диагностично-консултативен център в страната – Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда.

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е акредитирана по международния стандарт за качество и сигурност в здравеопазването – JCI (Joint Commission International). От юли 2013 г. болницата е призната за Научна организация от Министерство на науката и образованието с възможности за провеждане на докторски програми и процедури за заемане на академични длъжности. Болница Токуда е носител на множество национални и международни отличия и награди.

Аджибадем Сити Клиник

Обединени в грижата за Вас

Аджибадем Сити Клиник представлява най-голямата здравна група в България - обединение на едни от най-добрите болници в страната и същевременно част от международен здравен холдинг с множество медицински структури по света.

Аджибадем Сити Клиник включва лидерите в частното здравеопазване в България: Болница Токуда и лечебните заведения от групата на Сити Клиник – Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник Младост в София и Медицински център във Варна. С четирите си локации заедно групата е най-мащабната структура в сектора на здравеопазването у нас. Тя обединява три болници, четири медицински центъра, над 2500 медицински специалисти, 700 от които лекари, 750 легла и комплексно обслужване на пациенти в почти всички сфери на медицината.

Здравната група се отличава с модерно технологично оборудване, уникални за страната медицински услуги и иновативни техники за диагностика, лечение и профилактика, спешни състояния и здравни грижи в почти всички медицински направления.   

Обединяваме нашите усилия, за да Ви предложим нов модел комплексна грижа

Основна мисия на Аджибадем Сити Клиник е да обединим нашите усилия, за да предложим най-комплексната грижа за Вашето здраве от утвърдени специалисти с помощта на съвременни методи и последните технологии на модерната медицина.

Здравният модел, който изграждаме обхваща цялостни комплексни решения за лечение. Нашият фокус е мултидисплинарният поглед към всяко заболяване.

Стремим се да бъдем винаги в крак с модерните тенденции в оборудването и медицинските технологии, с които работим са от последно поколение. В търсене и прилагане на иновативни методи за лечение, ние се стремим да бъдем лидери с идеята да Ви предложим първокласна медицинска грижа на световно ниво и избор от най-добрите съществуващи практики. С общи усилия изследваме Вашето състояние и осигуряваме за Вас всичко необходимо от световната медицина, за да получите всеобхватна, качествена, иновативна и сигурна медицинска помощ. Целта ни е да предложим най-доброто за Вашето здраве.

Обединението ни прави по-силни в борбата за Вашето здраве

Аджибадем Сити Клиник е обединение на едни от най-добрите болници в България и същевременно част международен здравен холдинг с множество лечебни заведения по света.

Аджибадем Сити Клиник е част от здравната верига на Аджибадем – една от най-големите медицински структури в Турция и региона. Глобално веригата е част от базираното в Малайзия публично дружество IHH Healthcare Berhad - световен лидер в предоставянето на висококачествени здравни услуги. IHH оперира в 10 страни (включително Малайзия, Сингапур, Турция, Индия, Китай, ОАЕи др.), представена е с 52 болници и има над 30 000 служители. Групата е второто по големина публично дружество в сектора на здравеопазването в света и предлага акции на Малайзийската (Bursa) и Сингапурската (SGX) фондови борси.

Като част от това глобално семейство, ние споделяме познания и обменяме опит във всички медицински направления. Правим възможно лечението на множество заболявания, за някои от които няма друга алтернатива в страната. Обучаваме се непрекъснато в иновативни процедури и използваме последните постижения на медицинската наука, ползвайки глобален ресурс от знания и експертиза.

Лечение на световно ниво и повече сигурност чрез международни стандарти за качество

Глобалното семейство ни дава достъп до ресурси, които ние трансформираме във възможности за Вас – по-добро лечение, висококачествена здравна грижа, иновативни методи за диагностика и терапия, световно ниво на медицинско обслужване и експертиза. Международните стандарти за качество, внедрени в групата лечебни заведения означават защита за Вас при всяка медицинска услуга.

Три от болниците в групата – Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и Аджибадем Сити Клиник Младост са единствените лечебни заведения в страната, сертифицирани по международния стандарт за качество и безопасност при предоставянето на медицински услуги – JCI (Joint Commission International).

Мултидисциплинарният подход е основен модел за предоставяне на болнична помощ в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. На този принцип са изградени алгоритмите за комплексно лечение на всички пациенти. Високата квалификация на лекарите и професионалистите по здравни грижи, комфортните условия и модерното оборудване са фундаменталните предпоставки за извършването на редица високоспециализирани и авангардни процедури, които привличат не само пациентите, но и редица специалисти от чужбина, с които лекарите на Токуда постоянно обменят опит и развиват нови дейности.

В конгресния център на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда всяка година се провеждат над 100 различни практически обучения за специалисти и пациенти. През 2016 г. Токуда Болница София стана най-голямата болница в региона, акредитирана от световно признатата акредитационна система JCI (Joint Commission International). Акредитацията гарантира изпълнението на множество политики и стратегии за непрекъснато повишаване на нивото на болничните грижи и сертифицира, че пациентите се лекуват по най-безопасния и отговорен начин.  

Всяка година в Болница Токуда се обслужват средно 274 000 пациенти, 2500 от които са чужденци, извършват се 13 000 операции, раждат се над 1000 деца.

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда (Токуда Болница София) е носител на множество отличия:

 • 2008 г. - Награда "Босей - стремеж към звездите" за тотално управление на качеството на JAIKA България
 • 2009 г. - Носител на отличието на Mark Institute за най-добър здравен бранд
 • 2010 г. - Награда на Българска уеб асоциация за най-добър уебсайт в сферата на здравеопазването
 • От 2010 г. насам всяка година Болница Токуда получава най-висок рейтинг за частна болница от Българска асоциация за закрила на пациента (БАЗП) за високо ниво обслужване и стандарти при спазване правата на пациента 
 • 2012 г. - Награда на БАЗП за цялостен принос в защита на правата на пациентите в България
 • 2012 г. - Награда "Малкият принц" за принос в борбата с аутизм на Минситерство на Здравеопазването на Република България
 • 2013 г. - Награда на Българска уеб асоциация за най-добър уебсайт в сферата на здравеопазването.
 • 2014 г. - Награда на БАЗП за най-добра частна болница в България 
 • 2014 г. - Награда на БАЗП за най-добър медицински център в България 
 • 2015 г. - Награда на WhatClinic за отлична пациентска грижа 
 • 2016 г. - Болница Токуда е акредитирана от световно признатата акредитационна система JCI (Joint Commission International)
 • 2018 г. - Групата Аджибадем Сити Клиник е наградена с втора награда в категория "Качество" на годишните награди на КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България)

Вижте още

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.