Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Болногледачи:

Даниела Попова

Даниела работи като болногледач от девет години. Постъпва на работа в хосписа двадесет и пет годишна, по препоръка на своя близка и остава. Харесва ѝ да се грижи за пациентите и се чувства отговорна за тях. Когато я попиташ как се справя с болката и мъката, тя отговаря: „Понякога плача, особено когато виждам млади хора да страдат, но не го показвам, защото не искам допълнително да натъжавам близките им“.  Иначе Даниела е дипломиран моделиер, но всъщност си мечтае да учи за медицинска сестра. Ако намери време, разбира се, покрай работата, грижата за семейството си, трите си деца и трите си кучета.

Надежда Крумова

Надежда работи в хосписа от осем години. Завършва счетоводство, но заради любовта си към книгите и артистичността си, предпочита да работи като библиотекар и радиоводещ. Започва работа като болногледач случайно, но скоро след това открива, че грижата за пациентите я удоволетворява. Тя вярва, че добрата дума и усмивката имат голяма лечебна сила. Тази вяра ѝ помага да преодолява тежките моменти и да чувства колегите и пациентите като свое семейство. „Понякога, когато съм в почивка, пак мисля за хосписа и за колегите“, признава с усмивка Надежда.

Таня Георгиева

Таня определя себе си като съпруга и майка, отдадена на семейството и близките си. Животът я среща с болестта още като много млада, но тя не се предава. Работата с пациентите ѝ харесва и ѝ носи удоволетворение. Тя вярва, че добрата грижа може да помогне на всеки болен, да облекчи страданията му и да направи живота му по-добър. „Обичам около мен да е чисто и подредено”, казва Таня, а ако трябва да отговори какво ѝ липсва – „Като на всички – лично време“.

Албена Рашкова

Албена е дипломиран инженер – химик, но винаги е искала да бъде лекар, като баща си. Не е кандидатствала медицина защото наивно си е мислела, че няма да може да преодолее страха си от игли. Преди две години, житейски промени я връщат отново към сферата на медицината и тя завършва курс за болногледачи. Спокойна и търпелива, Албена намира удоволетворение в това да бъде в помощ на пациентите. „Работата ми ме кара да се чувствам полезна“, леко притеснено споделя тя. 

Любов Костадинова

Любов се гордее с това, че от 8 години е дипломиран болногледач с богат опит. Но също така е горда и с професията си на музикант. Определя себе си като дисциплинирана и честна, и вярва, че всяка работа трябва да се върши по най-добрия възможен начин. Обича да си приказва с пациентите и винаги намира време да поседне при тях за малко. „Аз съм милозлив човек и много искам да мога да помогна“, усмихва се Любов.

Росица Михалкова

По професия Росица е майстор на обувки. След 26 години работа в обувен завод, реалностите на живота я принуждават да смени професията си. От две години работи като болногледач и изобщо не съжалява. Бърза и организирана в работата си, тя се радва, че може да помага на пациентите. Скромна, сърдечна и усмихната, Роси е най-щастлива когато е с внуците си. Обича и цветята в градинката си - „До пътя сме – трябва да е красиво!“

Отделението

Хоспис

Услуги

Палиативна и хосписна гри…

Информация за пациента

Въпроси и отговори

Документи за приемане

Екип

Контакти

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".