Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Екипът от опитни анестезиолози и анестезиологични сестри осигурява денонощно високоспециализирани грижи за пациентите, включително чрез прилагане на ефективни методи за обезболяване.

Лекарите покриват всички области на анестезиологията и интензивното лечение. Те са висококвалифицирани и са преминали специализация в Япония, Франция, Германия, Русия, САЩ и др. държави.

Проф. д-р Николай Младенов, дмн, началник клиника по Анестезиология и интензивно лечение Проф. Николай Младенов е роден в гр. София през 1962 г. Завършил е висше медицинско образование през 1989 г. в МУ-София. След завършването си работи последователно като лекар ординатор в полкови медицински пункт в Самоков, след което е назначен за клиничен ординатор към Катедра по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение във ВМА - София. Придобива специалност по Анестезиология и реаниматология през 1993 г. След конкурс е избран за асистент към същата катедра като последователно е повишаван в длъжност младши, старши и главен асистент. След успешна защита на дисертационен труд на тема: "Перфузионно-пермеабилитетни нарушения на гастроинтестиналния тракт при изолирана абдоминална травма, оценка и корекция с цел превенция на многоорганна недостатъчност", през 2005 г. е избран за Доцент в катедрата, в която работи.
През 2012 г. защитава докторска дисертация на тема: "Архитектурен модел на предболнична и болнична травматична помощ при взривни наранявания от терористичен характер сред мирното население". Има магистърска степен по "Здравен мениджмънт" от ИСУЛ, 2005 г. и втора магистърска степен "Икономика на отбраната и сигурността" от УНСС, 2006 г. и степен на квалификация на ръководни длъжности в системата на националната сигурност и отбрана от Военна академия, София.
През 2016 г. е назначен за началник на Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
За доказани професионални лекарски качества е награждаван от Министерство на отбраната и Български лекарски съюз за проявен професионализъм по време на атентата в Сарафово.
Проф. Младенов е член на научното дружество по Анестезиология, на Европейското научно дружество по Анестезиология, републикански консултант по Анестезиология и реанимация, Национален консултант по Спешна медицина. Зам. редактор е на списание "Спешна медицина".
През 2019 г. печели наградата "Лекар на годината" на БЛС в категория “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“.
Д-р Стефан Герганов, анестезиолог-реаниматор През 1998 г. е завършил медицина в Тракийския Университет. През 2005 г. му е призната специалност „Анестезиология и интензивно лечение”. Работил е в КАСИМ – Стара Загора. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало.
Д-р Иван Стоименов, анестезиолог-реаниматор Д-р Иван Стоименов е роден в гр. Шумен през 1965г. Завършва ГПЧЕ” Никола Вапцаров”, гр. Шумен. През 1991г завършва медицина във ВМИ – Варна, след което започва работа в ОАИЛ на МБАЛ – Шумен. От 1998 до 2001г. работи в гр. Триполи, Либия, а след завръщането си в България започва работа в СБАЛББ”Св. София” като анестезиолог - реаниматор. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото и начало. Има специалност по АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ. Преминал през пълния курс лекции на Fondation Europeneene d’Enseignement en Anesthesiologie за следдипломно обучение на лекари – анестезиолози. Член е на Европейската асоциация на анестезиолозите. Владее английски, руски и арабски езици. От месец май 2010 д-р Стоименов е дипломиран анестезиолог към Европейската асоциация по анестезиология.
Д-р Биляна Каменова, дм, анестезиолог-реаниматор Завършила е медицина през 1997 г. в МУ-София. Има специалност Анестезиология и интензивно лечение” от 2003 г. След завършването си постъпва на работа в ОАИЛ на УМБАЛ „Царица Йоанна”, където има 8 годишен стаж. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало. Преминала е специализация във Франция.
Д-р Ангел Площаков, анестезиолог-реаниматор
Д-р Благовест Петелов, анестезиолог-реаниматор
Д-р Боряна Петрова, анестезиолог-реаниматор
Д-р Десислава Велева, анестезиолог-реаниматор
Д-р Светослав Симеонов, анестезиолог-реаниматор
Д-р Ивайло Живков, анестезиолог-реаниматор
Д-р Татяна Иванова, анестезиолог-реаниматор
Д-р Спасимира Георгиева, анестезиолог-реаниматор
Д-р Соня Пейчева, анестезиолог-реаниматор
Д-р Полина Тонинска, анестезиолог-реаниматор
Д-р Лиляна Милчева, анестезиолог-реаниматор
Ст.м.с. Елена Тонева

Отделението

Анестезиология и интензив…

Криоаналгезия

Централна реанимация

Модерно оборудване

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.