Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Екипът от опитни анестезиолози и анестезиологични сестри осигурява денонощно високоспециализирани грижи за пациентите, включително чрез прилагане на ефективни методи за обезболяване.

Лекарите покриват всички области на анестезиологията и интензивното лечение. Те са висококвалифицирани и са преминали специализация в Япония, Франция, Германия, Русия, САЩ и др. държави.

Проф. д-р Николай Младенов, дмн, началник клиника по Анестезиология и интензивно лечение Проф. Николай Младенов е роден в гр. София през 1962 г. Завършил е висше медицинско образование през 1989 г. в МУ-София. След завършването си работи последователно като лекар ординатор в полкови медицински пункт в Самоков, след което е назначен за клиничен ординатор към Катедра по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение във ВМА - София. Придобива специалност по Анестезиология и реаниматология през 1993 г. След конкурс е избран за асистент към същата катедра като последователно е повишаван в длъжност младши, старши и главен асистент. След успешна защита на дисертационен труд на тема: "Перфузионно-пермеабилитетни нарушения на гастроинтестиналния тракт при изолирана абдоминална травма, оценка и корекция с цел превенция на многоорганна недостатъчност", през 2005 г. е избран за Доцент в катедрата, в която работи.
През 2012 г. защитава докторска дисертация на тема: "Архитектурен модел на предболнична и болнична травматична помощ при взривни наранявания от терористичен характер сред мирното население". Има магистърска степен по "Здравен мениджмънт" от ИСУЛ, 2005 г. и втора магистърска степен "Икономика на отбраната и сигурността" от УНСС, 2006 г. и степен на квалификация на ръководни длъжности в системата на националната сигурност и отбрана от Военна академия, София.
През 2016 г. е назначен за началник на Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
За доказани професионални лекарски качества е награждаван от Министерство на отбраната и Български лекарски съюз за проявен професионализъм по време на атентата в Сарафово.
Проф. Младенов е член на научното дружество по Анестезиология, на Европейското научно дружество по Анестезиология, републикански консултант по Анестезиология и реанимация, Национален консултант по Палиативна медицина. Зам. редактор е на списание "Спешна медицина".
През 2019 г. печели наградата "Лекар на годината" на БЛС в категория “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“.
Д-р Стефан Герганов, анестезиолог-реаниматор През 1998 г. е завършил медицина в Тракийския Университет. През 2005 г. му е призната специалност „Анестезиология и интензивно лечение”. Работил е в КАСИМ – Стара Загора. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало.
Д-р Иван Стоименов, анестезиолог-реаниматор Д-р Иван Стоименов е роден в гр. Шумен през 1965г. Завършва ГПЧЕ” Никола Вапцаров”, гр. Шумен. През 1991г завършва медицина във ВМИ – Варна, след което започва работа в ОАИЛ на МБАЛ – Шумен. От 1998 до 2001г. работи в гр. Триполи, Либия, а след завръщането си в България започва работа в СБАЛББ”Св. София” като анестезиолог - реаниматор. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото и начало. Има специалност по АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ. Преминал през пълния курс лекции на Fondation Europeneene d’Enseignement en Anesthesiologie за следдипломно обучение на лекари – анестезиолози. Член е на Европейската асоциация на анестезиолозите. Владее английски, руски и арабски езици. От месец май 2010 д-р Стоименов е дипломиран анестезиолог към Европейската асоциация по анестезиология.
Д-р Биляна Каменова, анестезиолог-реаниматор Завършила е медицина през 1997 г. в МУ-София. Има специалност Анестезиология и интензивно лечение” от 2003 г. След завършването си постъпва на работа в ОАИЛ на УМБАЛ „Царица Йоанна”, където има 8 годишен стаж. В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало. Преминала е специализация във Франция.
Д-р Ангел Площаков, анестезиолог-реаниматор
Д-р Благовест Петелов, анестезиолог-реаниматор
Д-р Боряна Петрова, анестезиолог-реаниматор
Д-р Десислава Велева, анестезиолог-реаниматор
Д-р Светослав Симеонов, анестезиолог-реаниматор
Д-р Ивайло Живков, анестезиолог-реаниматор
Д-р Татяна Иванова, анестезиолог-реаниматор
Д-р Спасимира Георгиева, анестезиолог-реаниматор
Д-р Соня Пейчева, анестезиолог-реаниматор
Д-р Полина Тонинска, анестезиолог-реаниматор
Д-р Лиляна Милчева, анестезиолог-реаниматор
Ст.м.с. Виолета Чаушева

Отделението

Анестезиология и интензив…

Криоаналгезия

Централна реанимация

Модерно оборудване

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".