Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Проф. д-р Милена Станева, дм, началник клиника по Ангиология, национален консултант по Ангиология Завършила е медицина през 1992 г. в МУ-София. Има три специалности - Вътрешни болести (от 1997 г.), Кардиология (от 2005 г.) и Ангиология" (от 2011 г.)
Има призната квалификация за високоспециализирана дейност „Правоспособност по ултразвукова съдова диагностика”. Сертифицирана е за лечение на лимфедем от Клиниката Фолди - Хинтерцартен, Германия.
Между 1993 и 2004 г. работи в Клиниката по кардиология на УБ „Лозенец”. След това завежда Кабинет по ултразвукова съдова диагностика в Клиниката по кардиология в УНСБАЛ „Св. Екатерина”, където е до края на 2006 г. В Болница Токуда е от откриването ѝ. От декември 2017 г. е началник на новооткритата Клиника по Ангиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Провежда високоспециализирана ултразвукова съдова диагностика. Консултира диагностика и терапия при тромбофилия и антикоагулантно лечение. Създава първия по рода си в България център за комплексно лечение и профилактика на лимфедем.
През 1997 г. за първи път в България проф. Станева осъществява транскраниалното доплерсонграфско мониториране на мозъчния кръвоток по време на сърдечна операция, а през 2003 г. въвежда метода за ултразвуково определяне на ендотелната функция на периферна артерия.
В началото на 2006 г. създава и въвежда в практиката ехографски протокол за изследване и подбор на болни със сърдечна недостатъчност, показани за ресинхронизираща терапия и проследяване на терапевтичния ефект.
Проф. Станева има множество публикации в националния и световния научен печат, участия в международни медицински форуми.
Член е на: Европейското дружество по кардиология, Българското дружество по кардиология, Международното дружество по флебология, Българско дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, Националното дружество по флебология, Българска асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика, Българско дружество за ендоваскуларна терапия, Българската асоциация по ултразвук в медицината.
Д-р Цветомир Цветанов, ангиолог Завършил e медицина през 2011 г. в МУ – София. Придобива специалност Ангиология през 2016 г. В периода 2012 – 2016 г. специализира ангиология в клиника по Съдова хирургия и Ангиология на Болница Токуда.
Печели награда "Специализант на годината" за 2015 г. в Болница Токуда.
Участва в XIX Национален Конгрес по Ултразвук в медицината през 2016 г., XXII Congress of the European Chapter of the International Union of Angiology (IUA), Будапеща, Унгария през септември 2015 г., Балкански ендоваскуларен курс през февруари 2014 г., в 16-та световна среща по невросонология на Световната федерация по неврология през ноември 2013 г., 17-та национална конференция на Българското национално дружество по Съдова и ендоваскуларна хирургия, 11-13-ти октомври 2013 г., Шеста Национална конференция по Ангиология и Флебология, септември 2013, Конференция "Актуални клинични проблеми на най-често срещаните заболявания на щитовидната жлеза и диабет" през май 2013 г., Пета Национална конференция по ангиология и Флебология през май 2012 г.
Член на Българското дружество по Съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика, Българското дружество по Ангиология и Флебология, Българското дружество по ендоваскуларна терапия, Българска асоциация по ултразвук в медицината.
Д-р Поля Антова, ангиолог Д-р Антова е завършила Медицина през 2011 г. в Медицински университет - София. В периода 2012 – 2016 г. специализира Ангиология в клиника по Съдова хирургия и Ангиология на МБАЛ „Токуда Болница София“. Придобива специалност Ангиология през 2016 г.
Взема участие в множество медицински форуми:
XX Юбилеен конгрес по утразвук в медицината, 2017 г.
27th World Congress of the International Union of Angiology, October 5 - 8, 2016 Lyon, France
XIX Национален Конгрес по Ултразвук в медицината, 2016 г.
Курс за млади съдови специалисти, Прага 2014 г.
Балкански ендоваскуларен курс, февруари 2014 г.
16та световна среща по невросонология на Световната федерация по неврология, ноември 2013 г.
17та национална конференция на Българското национално дружество по Съдова и ендоваскуларна хирургия, 11-13-ти октомври 2013 г.
Шеста Национална конференция по Ангиология и Флебология, септември 2013 г.
Конференция "Актуални клинични проблеми на най-често срещаните заболявания на щитовидната жлеза и диабет", май 2013 г.
Пета Национална конференция по ангиология и Флебология, май 2012 г.
Д-р Антова е член на Българското дружество по Съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика, Българското дружество по Ангиология и Флебология, Българското дружество по ендоваскуларна терапия, Българска асоциация по ултразвук в медицината, Международното дружество по Ангиология.
Д-р Айлин Фърънджъ, лекар-специализант по Ангиология Д-р Айлин Фърънджъ e завършила медицина в Медицински университет – София през 2017 г. Същата година, като лекар-ординатор, става част от екипа на Клиника по съдова хирургия и ангиология. От юли 2017 г. е зачислена като редовен специализант по ангиология за периода 2017 - 2021 г. с ръководител проф. д-р Милена Станева. Провеждала е международни професионални стажове в Ливан, Русия, Бразилия и Чехия.
Владее английски, турски и немски език.
Д-р Фърънджъ е член на Българското дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология, Българска асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика, Българско дружество по ангиология и флебология, Българска асоциация по ултразвук в медицината.
Ст.м.с. Катрин Цветанова Старша медицинска сестра Катрин Цветанова е завършила бакалавърска степен „Медицинска сестра“ през 2013 г. в МУ-София, Филиал-Враца. През периода 2014-2016 г. започва работа като главна медицинска сестра в Център за кожно-венерически заболявания, гр. Враца. Работила е за кратък период в кардиологичен кабинет към УМБАЛ „Света Екатерина“. През 2017 г. придобива магистърска степен по "Управление на здравните грижи“ във ФОЗ към МУ-София. През м.май 2017 г. се присъединява към екипа на Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда. От 1 декември 2017 г. е старша медицинска сестра на Клиниката по Ангиология в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда.

Отделението

Ангиология

Лимфедем - лечение и проф…

Център по тромбози и хемо…

Профилактика на съдови за…

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.