Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Кардиохирургични операции

Информация за пациента

Отделението разполага с дежурен екип от кардиохирурзи 24 часа в денонощието, който е готов да покрие всяка една спешност. 

В нашето отделение се извършва целият спектър от кардиохирургични операции:

  • байпас хирургия

При наличие на стеснение на по-голямата част от коронарните артерии се препоръчва извършването на аорто-коронарен бай-пас. Аортокоронарният байпас е операция, която цели да осигури максимално бързо възстановяването на кръвообращението към сърдечния мускул, т.нар. процес „реперфузия”. Чрез интервенцията се ограничава степента на увреждане на сърцето и запазва жизнено-важната помпена функция на мускула.

  • клапно протезиране

Клапното протезиране се налага, когато се установи патология в клапната функция или структура от специалстите по Кардиология при ехокардиографски изследване (консултация може да бъде направена в кабинетите по Кардиология на Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда след предварително записване на тел: 02/403 4912 или 02/403 4116 или след посещение в Спешно отделение на Токуда, където ще бъде повикан консултиращ кардиолог). 

  • пластики на сърдечни клапи

Пластиката на сърдечна клапа е алтернатива на протезирането, при която се запазва естественият клапен апарат. 

  • дисекация на аортата

Дисекацията на аортата е едно от най-сериозните спешни състояния, при което бързата диагностика и навременното лечение са ключови за спасяването на живота на пациента.

  • белодробен тромболизъм

Белодробният тромболизъм е спешно състояние, изискващо навремено лечение. 

  • оперативно лечение на нативни и протезни ендокардити
  • минимално инвазивна смяна и пластика на клапи

Отделението по „Кардиохирургия” разполага с три зали за сърдечни операции, които са оборудвани с последно поколение медицинска апаратура.

Операционните са директно свързани с ангиографска лаборатория, което позволява извършването на комбинирани интервенции съвместно с екип от „Инвазивна кардиология”. Това осигурява нов и по-висок стандарт в обслужването на пациенти със сърдечни заболявания.

Кардиохирургичното отделение е оборудвано с последно поколение ЕКК апарат, по-познат като „машина сърце - бял дроб”, благодарение на който е възможно извършването на сърдечни операции.

Отделението

Кардиохирургия

Преглед и прием в Кардиох…

Кардиохирургични операции

Минимално-инвазивна сърде…

Уникална операция

Видео

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".