Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Последно поколение ангиограф

Клиниката по Кардиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разполага с три ангиографа - модерна апаратура, с която се извършва инвазивна диагностика и терапевтични процедури за лечение на коронарните кръвоносни съдове.

Най-новият ангиограф е последно поколение Innova на GE Healthcare и представлява най-модерната технология за инвазивно лечение на сърдечно-съдови заболявания в България. Апаратурата съчетава последните виждания за бъдещето на инвазивната кардиология в помощ на най-добрите и съвременни методи за лечение на заболявания на коронарните кръвоносни съдове като: исхемична болест на сърцето, остър инфаркт на миокарда, остър коронарен синдром, остра и хронична сърдечна недостатъчност, хронични и тотални оклузии (запушвания) на кръвоносните съдове, стенози на каротидната артерия и др.

С последният инсталиран ангиограф в Болница Токуда могат да се правят триизмерни реконструкции и максимално фино позициониране при поставяне на стент. 8-мегапикселовата картина върху 56-инчов монитор дава изключително чист и ясен образ на коронораните съдове, за да може кардиологът да вземе най-информираното решение за евентуално последващо лечение. Ангиографът притежава функцията да съчетава различни модалности, добавяйки образи от друга диагностична апаратура като ехограф, ядрено-магнитен резонанс и компютърен томограф. Това позволява още по-голяма прецизност при оценката на състоянието на кръвоносните съдове на сърцето и последващите интервенции. Големи са и възможностите за съвместни интердисциплинарни процедури съвместно с кардиохирурзи, неврохирурзи, съдови хирурзи и др.

От гледна точка на пациента, не по-маловажно качество на новата апаратура е ниското ниво на облъчване, посредством прецизност на рентгеновите дози, необходими за директно наблюдение на сърдечните съдове.

Възможностите на новия апарат допринасят за прилагането на иновативни подходи в интервенционалната кардиология. Най-новите методи, одобрени и извършвани в света, се прилагат и в Клиниката по Кардиология на Болница Токуда. Заедно с професионализма и богатия опит на екипа, Клиниката се нарежда сред най-добрите на национално и дори на европейско ниво.

Основни характеристики на новия ангиограф Innova IGS 520:

 - Изключително качество на образа на дигиталния детектор, оптимизиран за интервенционални процедури в областта на кардиологията

 - Ниска доза на облъчване за пациента

 - Съвременни клинични приложения позволяващи прецизирането на лечението чрез 3D реконструкции на образите, подчертано изобразяване на стента, позволяващо фини настройки при неговото поставяне, специализирани техники за допълнително намаляване на пациентната доза, без компромис в качеството на образа

 - 8-мегапикселов 56-инчов монитор даващ възможност на кардиолога да проследява и най-малките детайли в образа, и да взема прецизни решения по отношение на лечението.

Отделението

Кардиология

Преглед при кардиолог

Стационар

Ангиографски лаборатории

Електрофизиология

Рискови фактори и поведен…

Исхемична болест на сърце…

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".