Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Имейл консултации: cardio-tokuda@acibademcityclinic.bg 
 
 
 
Д-р Валери Гелев, дм, началник клиника по Кардиология Д-р Валери Гелев е завършил медицина в МУ-София през 1990 година. Има две придобити специалности – „Вътрешни болести” и „Кардиология”. След придобиване на специалност „Кардиология” д-р Гелев придобива и лиценз за инвазивен кардиолог. Професионалният му опит е над 20 години и е натрупан в Националната кардиологична болница и УМБАЛСМ „Пирогов”, където до 2013 г. оглавява Отделението по Инвазивна кардиология. От февруари 2013 г. е началник на Клиниката по Кардиология на Болница Токуда.

Автор е на редица публикации в български и международни издания, съавтор е на два учебника. Има многобройни участия в международни и национални форуми. Д-р Гелев е председател на Дружеството по интервенционална кардиология. Член е на Българсокто кардиологично дружество и Eвропейския клуб за хронични оклузии. Владее английски, немски, руски език.
Д-р Васил Трайков, дм, началник отделение по Инвазивна електрофизиология и кардиостимулация Завършил е медицина в МУ - София през 2000 г. с отличие. След дипломирането си е работил в клиника по Нефрология към МУ-София и в Клиника по Интензивна терапия към ВМА. През 2002 г. след конкурс е назначен като ординатор в Клиника по Кардиология в Националната Кардиологична Болница. От 2004 г. е научен сътрудник в Лабораторията по Електрофизиология към Националната Кардиологична Болница. От 2008 до 2011 г. специализира във Втора Вътрешна Клиника с Кардиологичен Център към Университета в гр. Сегед, Унгария. През 2010 г. придобива специалност по Кардиология от Университета в гр. Сегед, Унгария. През 2011 г. е сертифициран от Европейската асоциация по аритмии като инвазивен електрофизиолог и специалист в областта на кардиостимулацията.
Става част от екипа на в Болница Токуда от април 2011 г., където оглавява отделението по Инвазивна електрофизиология и кардиостимулация. Д-р Трайков е автор и съавтор на над 20 научни публикации в български и престижни международни журнали. Има множество участия в научни форуми в областта на кардиологията, инвазивната електрофизиология и електрокардиостимулацията. От края на 2016 г. е председател на Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България (ССКЕБ). Член е на Европейското кардиологично дружество, Българското кардиологично дружество, Унгарското кардиологично дружество и на Европейската асоциация по аритмии. Владее английски, унгарски и немски.
Д-р Ивайла Желева, кардиолог, инвазивен кардиолог, интернист Д-р Ивайла Желева е завършила медицина в Медицински Университет София през 1999 г. От 2000 до 2009 г. работи като лекар ординатор в Клиниката по Кардиология в Университетска болница "Св. Екатерина". От 2009 до 02.2012 г. работи в Отделение по Инвазивна кардиология в Университетска болница "Пирогов". Има специалности по Вътрешни болести, Кардиология и Инвазивна кардиология.
Д-р Върбан Стоянов, кардиолог, инвазивен кардиолог, интернист Д-р Върбан Стоянов е сертифициран инвазивен кардиолог. Завършил е медицина през 1997 г. в Медицински Университет - София. Има две придобити специалности – Вътрешни болести от 2007 г. и Кардиология от 2012 г. След придобиване на специалност Кардиология, д-р Стоянов получава и сертификат за инвазивен кардиолог. След дипломирането си работи в Отделението по Кардиология на УМБАЛ „Св. Екатерина” между 2001 г. и 2010 г., а от 2010 до 2012 г. – в Отделението по Инвазивна кардиология на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”. Специализирал е във Франция и Холандия.
Д-р Виктория Найденова, кардиолог Д-р Виктория Найденова е завършила Медицински университет - Плевен през 2001 г. През 2012 г. придобива специалност "Кардиология". Има 7-годишен професионален опит в кардиологично отделение с интензивно лечение и инвазивна диагностика.
От март 2013 г. е част от екипа на Клиниката по кардиология на Болница Токуда.
Притежава сертификати за извършване на ехокардиография за фундоментално и експертно ниво.
Член на Европейско кардиологично дружество, Европейско дружество по ехокардиография, Българско кардиологично дружество.
Владее руски и английски език.
Д-р Даниел Марчов, кардиолог, инвазивен електрофизиолог
Д-р Румяна Радославова, кардиолог
Д-р Васил Начев, кардиолог, интернист Д-р Васил Начев е завършил Медицински университет - Пловдив през 1990 г. През 1994 г. придобива специалност "Вътрешни болести", а през 2004 г. - "Кардиология". Има 12-годишен професионален опит в Университетска болница "Св. Екатерина". От февруари 2013 г. е част от екипа на Болница Токуда. Притежава сертификат за извършване на ехокардиография. Владее руски и английски език. Д-р Начев извършва амбулаторни прегледи всеки ден от 8:00 до 16:00 часа с направления от НЗОК и на свободен прием.
Д-р Дико Меламед, кардиолог, интернист
Д-р Татяна Андреева, кардиолог
Д-р Нихтян Чилингиров, кардиолог, инвазивен кардиолог Завършва медицина в Медицински университет – София през 2013 г. с отличие. Става част от екипа на Клиника по Кардиология на Токуда Болница от май 2014 г. През 2018 г. придобива специалност по Кардиология, а година по-късно е сертифициран инвазивен кардиолог. Активно участва в множество национални и международни форуми в областта на интервенционалната кардиология, като професионалните му интереси са насочени в сферата на лечението при исхемична болест на сърцето, структурни сърдечни заболявания, както и онкокардиологията. Член е на Дружеството на кардиолозите в България и Българското дружество по интервенционална кардиология. Владее английски и немски език.
Д-р Момчил Маринов, кардиолог, инвазивен електрофизиолог Завършил е медицина в МУ – София през 2012г. След дипломирането си е работил в Център за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София. През 2013г. започва специализация в клиниката по кардиология в Болница Токуда. През 2018г. придобива квалификация по Кардиология и става част от екипа на Болница Токуда в отделението по Инвазивна електрофизиология и кардиостимулация. През 2019г. е сертифициран от Българската асоциация по аритмии като инвазивен електрофизиолог и специалист в областта на кардиостимулацията. Проведено обучение в Загреб и придобит сертификат за Интервенционално лечение на предсърдните трахиаритмии. Придобита квалификация в Хамбург за работа със система за триизмерен електроанатомичен мепинг CARTO 3 при пациенти с предсърдно мъждене. От края на 2018 е член на Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България (ССКЕБ). Член е на Европейското кардиологично дружество, Българското кардиологично дружество и на Европейската асоциация по аритмии.
Д-р Румяна Парапунова, кардиолог
Д-р Деян Ненов, кардиолог
Д-р Нина Гочева, кардиолог
Д-р Стефан Стефанов, кардиолог, интернист Д-р Стефанов завършва медицина с отличие през 1993 г. През 1999 г. придобива специалност "Вътрешни болести", а през 2004 г. - Кардиология.
Работил е във всички звена на здравеопазването в България. От 2005 до 2017 г. е работил в чужбина. От 2017 г. е част от екипа на Клиниката по Кардиология на Болница Токуда.
Член е на Дружество на кардиолозите в България и European Society of Cardiology.
Сертифициран екперт по ехокардиография.
Владее английски език.
Д-р Денислав Бойчев, кардиолог
Ст.м.с. Димитринка Манчева Завършила е през 1989 г. Медицински колеж „Йорданка Филаретова” към МУ-София. Има бакалавърска степен за „Управление на здравните грижи” от МУ-София. След това придобива магистърска степен по „Обществено здраве и здравен мениджмънт ” в МУ-Варна, а през 2007 г. - специалност за медицински сестри „Анестезиология и интензивни грижи” в МУ-София. Дълги години е работила във ВМА като редова сестра в клиниките за „Интензивна терапия” и „Спешна терапия”. Има допълнителна квалификация в сферата на спешната медицинска помощ и интензивни грижи. Преминала е курс на обучение в Япония, има сертифицирани умения за работа с персонал и за овладяване на конфликтите и стреса на работното място.
Д-р Огуз Батмазоглу, кардиолог

Отделението

Кардиология

Видео | Отговори на пацие…

Преглед при кардиолог

Стационар

Ангиографски лаборатории

Електрофизиология

Рискови фактори и поведен…

Исхемична болест на сърце…

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.