Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Клинична лаборатория

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с високоспециализирана и модерна Клинична лаборатория, в която се извършва широка гама изследвания 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.

Клинична лаборатория е акредитирана с най-висока оценка от Министерството на здравеопазването на Република България.

Лабораторията работи с НЗОК, с частни здравноосигурителни фондове, корпоративни клиенти в рамките на профилактичната програма на болницата и с пациенти от платения прием.

Безопасността за здравето на пациентите е гарантирана чрез използването на игли и епруветки за еднократна употреба (затворена система за взимане на кръв) при стриктно спазване на правилата за вътреболнична хигиена.  

Малки деца и бебета също могат да бъдат изследвани в "Клинична лаборатория", тъй като апаратурата в Болница Токуда дава възможност за извършване на голям брой анализи от малки обеми кръв.

Резултати от изследвания

Можете да проверите своите резултати от изследвания тук

 • Можете да получите своята парола за достъп на Локална регистратура Клинична лаборатория.
 • Важно! Парола и потребителско име не могат да бъдат предоставяни по е-mail или телефон. Те се получават лично с оглед запазване конфиденциалност на личните данни и информация от изследвания.

Работно време

Клинична лаборатория работи 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Изследвания с направления по НЗОК се извършват от понеделник до петък от 07.30 до 19.30 часа. Работното време на регистратура Клинична лаборатория амбулаторни пациенти е от понеделник до петък от 07.30 до 19.30 часа, в събота – от 07.30 до 14.30 часа. През останалото време, вкл. национални празници и почивни дни, пациентите, които се нуждаят от спешни лабораторни изследвания, трябва да се регистрират на регистратура Спешно отделение. 

Изследвания

 • пълна кръвна картина с 22 показателя;
 • специфични белтъци и маркери на възпалението;
 • електролити;
 • липиден профил, субстрати и ензими;
 • хормони, туморни маркери, метаболитни маркери и лекарства;
 • хепатитни маркери;
 • кардиологични маркери;
 • хемостазни изследвания;
 • кръвно-газов анализ;
 • вирусологични маркери;
 • уринни изследвания;
 • тест за бременност;
 • тест за окултно кървене и др.

Гамата от предлагани изследвания се допълва постоянно. Клинична лаборатория има сключен договор Acibadem Labmed Истанбул, отличена с най-престижната международна акредитация за медицинска лаборатория ISO 15189, благодарение на което за пациентите се осигурява достъп до голям брой редки и уникални високоспециализирани изследвания.

Ако не виждате тук изследването, от което се интересувате, можете да попитате за него на tokuda.labo@acibademcityclinic.bg Клинична лаборатория ще направи всичко възможно, за да осигури необходимите изследвания за вас. 

Висококвалифицираният екип на Клинична лаборатория консултира безплатно пациентите при назначаването на изследвания и интерпретацията на получените резултати.

Отделението

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".