Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Клинична лаборатория

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда разполага с високоспециализирана и модерна Клинична лаборатория, в която се извършва широка гама изследвания 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.

Клинична лаборатория е акредитирана с най-висока оценка от Министерството на здравеопазването на Република България.

Лабораторията работи с НЗОК, с частни здравноосигурителни фондове, корпоративни клиенти в рамките на профилактичната програма на болницата и с пациенти от платения прием.

Безопасността за здравето на пациентите е гарантирана чрез използването на игли и епруветки за еднократна употреба (затворена система за взимане на кръв) при стриктно спазване на правилата за вътреболнична хигиена.  

Малки деца и бебета също могат да бъдат изследвани в "Клинична лаборатория", тъй като апаратурата в Болница Токуда дава възможност за извършване на голям брой анализи от малки обеми кръв.

Резултати от изследвания

Можете да проверите своите резултати от изследвания тук

 • Можете да получите своята парола за достъп на Локална регистратура Клинична лаборатория.
 • Важно! Парола и потребителско име не могат да бъдат предоставяни по е-mail или телефон. Те се получават лично с оглед запазване конфиденциалност на личните данни и информация от изследвания.

Работно време

Клинична лаборатория работи 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Изследвания с направления по НЗОК се извършват от понеделник до петък от 07.30 до 19.30 часа. Работното време на регистратура Клинична лаборатория амбулаторни пациенти е от понеделник до петък от 07.30 до 19.30 часа, в събота – от 07.30 до 14.30 часа. През останалото време, вкл. национални празници и почивни дни, пациентите, които се нуждаят от спешни лабораторни изследвания, трябва да се регистрират на регистратура Спешно отделение. 

Изследвания

 • пълна кръвна картина с 22 показателя;
 • специфични белтъци и маркери на възпалението;
 • електролити;
 • липиден профил, субстрати и ензими;
 • хормони, туморни маркери, метаболитни маркери и лекарства;
 • хепатитни маркери;
 • кардиологични маркери;
 • хемостазни изследвания;
 • кръвно-газов анализ;
 • вирусологични маркери;
 • уринни изследвания;
 • тест за бременност;
 • тест за окултно кървене и др.

Гамата от предлагани изследвания се допълва постоянно. Клинична лаборатория има сключен договор Acibadem Labmed Истанбул, отличена с най-престижната международна акредитация за медицинска лаборатория ISO 15189, благодарение на което за пациентите се осигурява достъп до голям брой редки и уникални високоспециализирани изследвания.

Ако не виждате тук изследването, от което се интересувате, можете да попитате за него на tokuda.labo@acibademcityclinic.bg Клинична лаборатория ще направи всичко възможно, за да осигури необходимите изследвания за вас. 

Висококвалифицираният екип на Клинична лаборатория консултира безплатно пациентите при назначаването на изследвания и интерпретацията на получените резултати.

Отделението

Клинична лаборатория

Тестове за COVID-19

RT-PCR тест за COVID-19

Бърз антигенен тест за CO…

Тестове за антитела след …

Комбиниран RT-PCR тест

Изследвания

Резултати от изследвания

Туморен маркер за рак на …

Молекулярни онкологични т…

Имунологични изследвания

Информация за пациента

Тест за Ебола

Апаратура

Видео

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.