Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Бърз антигенен тест за COVID-19

Качествен бърз тест за установяване антигена на SARS-CoV-2 от назофарингеален секрет. Той може да бъде комбиниран с тест за грип А и грип Б за бързо диференциране на различните респираторни вируси и първоначално ориентиране в сходната симптоматика на тези инфекции. Тестът има чувствителност от 93.3% и специфичност 99.4%.  

Вземане на проба и резултати

Тестът може да бъде заявен на регистратура Клинична лаборатория и да бъде извършен в мобилния пункт извън сградата на болницата в близост до Спешно отделение. 

Пробата може да бъде взета и след преглед и преценка от специалист в зависимост от оплакванията на пациента

Резултатът е готов до 2 часа от получаване на пробата в лабораторията и може да бъде проверен онлайн тук>> 

Предимства

Бързият антигенен тест има предимство пред бързите кръвни тестове за антитела с това, че открива вируса още на 2-3 ден след заразяването, позволява ранно диагностициране и ако е необходимо – ранно лечение. Чувствителността на положителната проба е 100%, ако тестът се изпълни в период от 0 до 3 дни след появата на симптомите или при подозрения за излагане на риск.

Бързо тестване за COVID-19, грип и респираторно-синцитиален вирус

Антигенният тест за SARS-CoV-2 може да бъде комбиниран с бързи тестове за грип А и грип Б, както и с бърз тест за RSV (респираторно-синцитиален вирус) от носен секрет за диференциална диагноза при остри респираторни инфекции.

Тестовете позволяват бърз скрининг и отдиференциране на различните диагнози в есенно-зимния период, когато освен COVID-19, често срещани са и различни други респираторни заболявания с вирусен причинител.

Цена

Цената на бързия антигенен тест за COVID-19 e 40 лв.

При комбиниране в пакет с бързи тестове за грип тип А и грип тип Б, цената е 55 лв.

Бърз тест само за грип тип А и грип тип Б е с цена 23 лв.

Имайте предвид

Отрицателният резултат не изключва възможността да има инфекция с COVID-19 и трябва да се тълкува заедно с клиничната картина, историята на пациента и епидемиологичната информация. При клинични и епидемиологични данни, независимо от негативния резултат от бързия антигенен тест, задължително се прави и PCR. 

Отделението

Клинична микробиология

Бърз антигенен тест за CO…

Бърз комбиниран антигенен…

Изследвания

Профилактика на рак на ши…

Екип

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.