Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Д-р Полина Дакова, началник Клинична патология Д-р Дакова е завършила медицина в МУ-Плевен през 1991 година. Придобива специалност през 1999 година. Има над 20 годишен опит в областта на клиничната патология. Веднага след завършването си работи 2 години в РБ "Бяла Слатина". От 1994 до 2011 е част от екипа на отделението по Клинична патология на УМБАЛСМ "Пирогов". През декември 2011 година заема поста Началник отделение Клинична патология в МБАЛ "Токуда Болница София". Професионалният интерес на д-р Дакова е в сферата на педиатричната патология, невропатология, заболявания на гастроинтестиналната система. Владее английски, френски и руски език.
Проф. д-р Мирослава Кадурина, дмн, дерматолог и венеролог
Проф. д-р Цана Бошнакова, дмн, клиничен патолог
Д-р Христо Мавров, патоанатом Завършил е медицина през 1974 г. в Медицинска Академия – София. Има призната специалност по патологоанатомия от 1983 г. Работил е като ординатор в патологоанатомично отделение на ПОБ „Р. Ангелова” гр. Перник, а в периода 1983 – 2006 г. и като преподавател (последователно младши, старши и главен асистент) към Катедрата по патологична анатомия на МФ на Софийски университет. Бил е ръководител на лабораторията по хирургична патология в Центъра по клинична патология на Александровска болница. Научните му интереси са в областта на онкоурологията и патологията на мъжката полова система. Има над 25 научни публикации в български и чужди медицински списания.
Д-р Чанита Великова, клиничен патолог
Д-р Йордан Кючуков, клиничен патолог
Д-р Иван Галев, клиничен патолог
Д-р Димитър Попов, клиничен патолог
Ст.кл.лаб. Мария Захариева Завършила е висше образование – първа степен специалист през 1977 г., а през 2002 г. специалността „Мениджмънт в здравоепазването и здравни грижи”, с образователна степен бакалавър. Работила е като старши лаборант в патологоанатомично отделение на Пета градска болница - София. Специализирала е техника на имунохистохимията в централна цитологична лаборатория на Центъра по клинична патология на МБАЛ „Александровска” София.

Отделението

Клинична патология

Изследвания

Център за белодробни фибр…

Екип

Новини

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.