Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Корекция на отпусната кожа на горен клепач

Корекция на отпусната кожа на горен клепач е процедура, подобряваща вида на горния клепач.

Възрастовите промени на кожата се проявяват особено видимо в областта на лицето.

Те са свързани с промяна в тонуса, еластичността, релефа, което води до отпускане и изтъняване на кожата, загуба на обеми, промяна в лицевия контур, задълбочаване на съществуващите и поява на нови бръчки.

За най-важна част от лицето се приема средната трета, която включва веждите, горните и долните клепачи и скулите.

Първите възрастови промени се появяват около 30-те с оформянето на т.нар. "пачи крак" бръчки. Постепенно се оформя удължаване и отпускане на кожата на долния клепач с офoрмяне на пътя на сълзите и редуциране на обема на скулата с изглаждане на контура на лицето. Към 40-те се наблюдава отпускане на кожата на горния клепач, което освен, че затруднява нанасянето на грим, също придава уморен и тъжен вид на лицето. Понякога отпускането на кожата на горния клепач е толкова изразено, че може да пречи на зрението.

Докато промените под окото се коригират успешно с неоперативни техники - лазер, радиочестота, инжектиране на филъри, то корекцията на отпуснатия горен клепач става оперативно.

След  сваляне на конците остават дискретни видими белези, скрити в гънката на клепача. Постепенно белезите избледняват и стават незабележими.Манипулацията се извършва под локална анастезия (обезболяване) и продължава около 40 мин. Конците се свалят след 5 до 7 дни. Въстановителният период е около 2 седмици, като пациента трябва да бъде подготвен  за възможни отоци  и хематоми (кръвонасядания) под очите, които преминават за около седмица.

Нанасяето  на грим е възможно веднага след свалянето на конците, което прави въстановителния период  лесен и не налага прекратяването на социалните активности.

Отделението

Дерматология и Венерологи…

Преглед при дерматолог

Детска дерматология

Eстетична дерматология

Дерматохирургия

Корекция на отпусната кож…

Фототерапия

Дневен център за лечение …

Микология

Венерология

Алергология

Стационар

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".