Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Корекция на отпусната кожа на горен клепач

Корекция на отпусната кожа на горен клепач е процедура, подобряваща вида на горния клепач.

Възрастовите промени на кожата се проявяват особено видимо в областта на лицето.

Те са свързани с промяна в тонуса, еластичността, релефа, което води до отпускане и изтъняване на кожата, загуба на обеми, промяна в лицевия контур, задълбочаване на съществуващите и поява на нови бръчки.

За най-важна част от лицето се приема средната трета, която включва веждите, горните и долните клепачи и скулите.

Първите възрастови промени се появяват около 30-те с оформянето на т.нар. "пачи крак" бръчки. Постепенно се оформя удължаване и отпускане на кожата на долния клепач с офoрмяне на пътя на сълзите и редуциране на обема на скулата с изглаждане на контура на лицето. Към 40-те се наблюдава отпускане на кожата на горния клепач, което освен, че затруднява нанасянето на грим, също придава уморен и тъжен вид на лицето. Понякога отпускането на кожата на горния клепач е толкова изразено, че може да пречи на зрението.

Докато промените под окото се коригират успешно с неоперативни техники - лазер, радиочестота, инжектиране на филъри, то корекцията на отпуснатия горен клепач става оперативно.

След  сваляне на конците остават дискретни видими белези, скрити в гънката на клепача. Постепенно белезите избледняват и стават незабележими.Манипулацията се извършва под локална анастезия (обезболяване) и продължава около 40 мин. Конците се свалят след 5 до 7 дни. Въстановителният период е около 2 седмици, като пациента трябва да бъде подготвен  за възможни отоци  и хематоми (кръвонасядания) под очите, които преминават за около седмица.

Нанасяето  на грим е възможно веднага след свалянето на конците, което прави въстановителния период  лесен и не налага прекратяването на социалните активности.

Отделението

Дерматология и Венерологи…

Преглед при дерматолог

Детска дерматология

Eстетична дерматология

Дерматохирургия

Корекция на отпусната кож…

Фототерапия

Дневен център за лечение …

Микология

Венерология

Алергология

Стационар

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.