Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Eстетична дерматология

Лазерна епилация

Лазерна епилация със съвременна апаратура. Извършва се под контрола на висококвалифицирани лекари.

Предимства:

● Дълготраен ефект на епилацията

● Без локално дразнене и разраняване на кожата

● Без врастване на косъмчетата в кожата и последващи от това инфекции (инфекциозен фоликулит)

 Подмладяване

● Химически пилинг

Пилингът е манипулация, при която върху кожата се нанася химическо вещество, което унищожава и излющва повърхностните кожни слоеве. Пилингът може да бъде дълбок, среднодълбок или повърхностен. Най-често се използват алфахидрокси киселини и трихлороцетна киселина.


● Инжектиране на ботулинов токсин

Прилагането на ботулинов токсин тип А предизвиква временно блокиране на лицевите мускули, като по този начин бръчките се отпускат и стават по-малко видими.

● Инжектиране на временни попълващи средства - филъри

Инжектирането на попълваща сустанция в областта на съществуващи бръчки и гънки на лицето помага за придобиване за изглаждане на бръчките. Използват се различни естествени и синтетични химически продукти, които са безвредни и имат временен ефект.

● Подмладяване на кожата с естествен филър - поли-L-млечна киселина 

В сектора по Естетична дерматология се прилага нова методика за подмладяване на кожата, на базата на поли-L-млечна киселина. 

Новият филър се използва за увеличаване на обема на вдлъбнати зони - гънки, бръчки, белези, при застаряваща кожа. Поли-L-млечна 

киселина е вещество в човешкия организъм, коетосе различава от останалите филъри. Тя стимулира естествения синтез на колаген в кожата. Ефектът е много по-дълготраен, в сравнение с познатите филъри, като еластичността на кожата се запазва до две години.

● Мезолифт - изглаждане на фините бръчки на лицето

С възрастта кожата на лицето става по-тънка, по-отпусната, образуват се фини или по-дълбоки бръчки, появяват се пигментации и разширени кръвоносни съдове.

При мезолифта чрез многократни убождания в кожата се инжектират различни вещества - витамини, антиоксиданти или чиста хиалуронова киселина.

Резултатът е уплътняване, подобряване на еластичността и вискозитета на кожата, изглаждане на фините бръчки. Кожата на лицето започва да изглежда по-млада и по-свежа. Необходими са 3-4 сеанса на година, като този метод е подходящ при всички жени след 30 годишна възраст.

Mезолифтът може да се комбинира с други процедури за постигането на максимален резултат. Такива са химически пилинг, инжектиране на ботулинов токсин, фотоподмладяване. Това осигурява както сигурност за здравето на пациента, така и сигурност по отношение на желания резултат.

● CO2 лазерно обновяване на кожата с CO2 фракционен лазер

Третирането с CO2 фракционната лазерна система ревитализира кожата повърхностно и в 

дълбочина, а резултатите имат ефект до 5 години. 

Процедурата повлиява добре неравностите - намалява белезите, включително от акне, стрии, следоперативни белези и белези от шарка.

CO2 лазерното обновяване има подмладяващ ефект на лице, ръце и шия, като изглажда бръчките и изравнява тена, премахвайки пигментни петна, вкл. лунички и стимулира производството на нов колаген в кожата. Процедурата повлиява и възпалителни процеси на кожата и разширени пори.

Резултатите и необходимия брой процедури са индивидуални и зависят от характера на третирания проблем, типа кожа и грижата за нея след процедурата. Подобряване на състоянието е видимо още след 7 до 10 дни след първата процедура, а окончателният ефект - след 3 до 6 месеца.

Подходящ сезон за CO2 лазерно обновяване е зимата, поради повишената фото-чувствителност след процедурата.

Премахване на целулит

● Мезотерапия

Мезотерапията има за цел да редуцира или елиминира целулита, да премахне ограничени мастни натрупвания, да повиши еластичността и вискозитета на кожата чрез подобряване на кръвообращението и лимфнния дренаж в третираната зона.

Правят се 4 процедури през седмица, като целият терапевтичен курс включва 3-4 сеанса годишно. Най-често се третират бедрата, ханша, корема, мишниците и брадичката. Ефекът е много по-бърз, ако мезотерапията е съчетана с антицелулитни масажи, подходящи физически упражнения и здравословен хранителен режим. При пациенти с тънка и нежна кожа при процедурите могат да се образуват кръвонасядания, които преминават за няколко дни.

● Лечение на целулит с комплексна технологична система “SMOOTH SHAPE”

Методът е безболезнен и обединява успоредното приложение на лазер, светлинна енергия и вакуумен масаж. Посредством комплексния механизъм на действие се стимулира регенерирането на колагена, разрушаването на увеличените мастни клетки и стимулиране на лимфния дренаж на освободените мазнини посредством вакуумния масаж. Иновативният метод е с доказана ефективност и е един от най-предпочитаните от специалисти и пациенти по света. 

 Премахване на повърхностни капиляри

Лазерно премахване на повърхностни кръвоносни съдове, като:

● Спукани капиляри

● Капилярни звезди

● Разширени венозни мрежи

Процедурата се извършва в областта на лицето, деколтето, шията и крайниците.

 

 

Отделението

Дерматология и Венерологи…

Преглед при дерматолог

Детска дерматология

Eстетична дерматология

Дерматохирургия

Корекция на отпусната кож…

Фототерапия

Дневен център за лечение …

Микология

Венерология

Алергология

Стационар

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".