Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Дерматохирургия

В Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда оперативно се отстраняват всички видове доброкачествени и злокачествени новообразувания на кожата.

Най-честите доброкачествени кожни новообразувания, които се премахват оперативно, са бенките. Това се прави в следните случаи:

  • При диспластична бенка, т.е. бенка с неравни очертания, неправилна форма, неравномерна пигментация или такава, която нараства, променя се или кърви. 30% от случаите на малигнен меланом (най-злокачественият тумор в човешката патология) се дължат на „израждане” на съществуваща диспластична бенка.
  • По козметични причини - когато пациентът се оплаква от големи, загрозяващи лицето или открити части на тялото бенки, които най-често са доброкачествени.
  • Когато бенката се намира в зони на честа травма и натиск – например при бръснене, под ластик, колан и т.н.

При съмнение за повишен риск от злокачествена промяна на някоя бенка тя трябва да бъде отстранена и задължително изследвана хистологично. Колкото по-рано се оперира и изследва „съмнителното” образувание, толкова по-голям е шансът за окончателно и пълно излекуване на рак на кожата.

Хирургичното отстраняване се извършва под местна упойка, което осигурява пълно обезболяване и комфорт на пациента. Туморът се изрязва до здраво и оперативната рана се затваря с хирургичен шев, който се сваля след 7-10 дни. 

  

Отделението

Дерматология и Венерологи…

Преглед при дерматолог

Детска дерматология

Eстетична дерматология

Дерматохирургия

Корекция на отпусната кож…

Фототерапия

Дневен център за лечение …

Микология

Венерология

Алергология

Стационар

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.