Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Екип

Д-р Първолета Кръстева, началник Спешно отделение Д-р Първолета Кръстева завършва медицина в МУ – София през 1996 г. Придобива специалност Спешна медицина през 2004 г., а през 2005 г. - професионална квалификация по здравен мениджмънт. От 2009 г. притежава сертификат по абдоминална ехография. Сертифицирана за провеждане на Advanced Life Support (ALS) през 2017 г. след обучение в Медицинския университет на Аджибадем в Истанбул. С множество участия в различни медицински форуми. Започва медицинската си кариера през 1997 г. в ЦСМП гр. София. От откриването на Болница Токуда през 2006 г. е част от екипа ѝ в Спешно отделение. От 2017 г. е началник на Спешно отделение.
Д-р Десислава Меджидиева, лекар спешна медицина
Д-р Боряна Узунова, педиатър, детски нефролог
Д-р Илияна Охай, невролог
Д-р Радосвета Георгиева, интернист
Д-р Мария Кирилова, интернист
Д-р Огуз Батмазоглу, кардиолог
Д-р Нина Славова, лекар
Д-р Сандра Нотев, лекар
Д-р Йордан Тодоров, лекар
Д-р Мохамед Алхалаби, лекар
Д-р Изет Юнусоглу, лекар-специализант по Обща медицина
Д-р Цветомир Колев, лекар-специализант по Ортопедия и травматология
Д-р Велина Стоянова, лекар-специализант по Кардиология
Д-р Полина Михова, лекар-специализант по Кардиология
Д-р Ирена Иванова, лекар-специализант по Спешна медицина
Ст.м.с. Милена Коджабашева, старша медицинска сестра
Д-р Стоянка Георгиева, лекар-лъчетерапевт Завършила е Висш медицински институт – София с отличен успех през 1994 г. Има две признати специалности – Спешна медицина и Лъчелечение. От 1995 до 2002г е била лекар в ЦСМП – София, от 2003 до 2008г е работила в Клиниката по лъчетерапия на УМБАЛ „Царица Йоанна”, от 2008 до 2010г е била лекар – лъчетерапевт в Клиника Лъчелечение към СБАЛО – ЕАД , София.
От 2010г постъпва като лекар – лъчетерапевт в Отделение по лъчетерапия на „Токуда болница София, където работи и понастоящем. Участва пълноценно в целия процес на лъчетерапия на онкологичните заболявания с линеен ускорител „Електа.”
Проявява професионален интерес към комплексното лъчехимиолечение на рака на маточната шийка,към триизмерната комформална радиотерапия, НРV- вирусите и човешката канцерогенеза, както и към рака на млечната жлеза – комплексно лечение,роля на лъчелечението,хормоно-терапията и клиничното приложение на стандартите за лъчетерапия.
Член е на Републиканското медицинско дружество”Онкология”, на Българска асоциация по Радиология, на ESTRO. Била е на курсове на ESTRO в Букурещ (2008 г.) и в Прага (2011 г).Има публикации в наши и чужди медицински издания, както и участия с доклади на конгреси в страната по проблемите на рака на шийката на матката и НРV вирусите катоетиологичен фактор на някои ракови заболявания.

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.