Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Клиника по Ендокринология и Нефрология

Клиниката по Ендокринология и Нефрология предлага комплексно лечение в две направления в областта на вътрешните болести - болести на ендокринната система и бъбречни заболявания.

Клиниката разполага с 26 стационарни легла, разпределени в двете ѝ отделения - по ендокринология и нефрология. Тук работят общо 12 лекари с придобита специалност по съответното направление, 12 специалисти по здравни грижи (медицински сестри) и обслужващ персонал (3 санитари). Лекарските екипи са висококвалифицирани и прилагат съвременни комплексни методи за диагностика и лечение. Модерното оборудване на Клиниката позволява прецизна диагностика, и възможности за по-точна оценка на състоянието и назначаване на необходимите терапевтични приложения.

Прегледи и консултации

Клиниката има консултативни кабинети по двете специалности, разкрити към Диагностично-консултативния център на болницата (Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда). В тях се извършват прегледи и консултации на пациенти, след записване на регистратурата на тел.: 02/403 4917.

Към кабинетите са разкрити 2 манипулационни за едномоментни диагностични и терапевтични процедури. Последно поколение ехографска апаратура осигурява висококачествено образно диагностициране, което се прави от специалисти с придобити сертификати за работа с ултразвукова апаратура.

Прегледи и консултации могат да се осъществят по няколко начина:

  • С направление по здравна каса (и двете отделения имат договор с НЗОК)
  • Чрез допълнително здравно осигуряване в един от здравноосигурителните фондове, с които Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда има договор
  • Чрез платен прием
Стационарно лечение

Двете отделения на Клиниката разполагат общо с 26 легла. Има както болнични стаи с 2 до 4 легла, така и единични самостоятелни стаи. Всички стаи са климатизирани и оборудвани с модерен санитарен възел, лични гардероби, телевизори и безжична интернет връзка. Хоспитализация се осъществява чрез направление от диагностично-консултативните кабинети на Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда, с направление №7 от други медицински центрове,  или при спешност от Неотложно звено на Болница Токуда .

Отделенията към Клиниката имат сключени договори с НЗОК за обслужване на стационарно и амбулаторно болни по съответни направления на най-високо, 3-то ниво. Има също възможности за платен свободен прием на неосигурени болни, както и по желание на пациентите.

Към Клиниката е създадена Лекарска консултативна комисия с права за издаване на болнични листове за временна нетрудоспособност.

Обучения, клинични проучвания и научна дейност

Клиниката е призната база за специализация и продължително обучение на лекарите по двете специалности, след зачисляване към Медицински университет - София на основание на класиране на кандидатите след провеждане на  конкурси.

В Клиниката се провеждат планови клинични проучвания на нови лекарствени средства, както и широкообхватни научни проекти с клинична насоченост. Някои от сътрудниците взимат ежегодно активно участие в различни научни форуми у нас и чужбина като членове на международни научни организации. Проф.Боян Лозанов е Главен редактор на списане „Ендокринология“, орган на Българското дружество по ендокринология , както и член на други редакционни колегии.

Контакти

Централа:  02/403 4000 
Локална регистратура:  02/403 4917  

Видео 

По повод международния ден за борба с тиреоидните заболявания - проф.д-р Боян Лозанов, началник на Клиниката по Вътрешни болести на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда - представя съвременните методи за диагностика и лечение на болестите на щитовидната жлеза, както и тяхната превенция:

Международни прояви

Международното издание на списание Thyro World - издавано и разпространявано от Международната тиреоидна федерация отрази и българския принос в борбата със заболяванията на щитовидната жлеза. Международната тиреоидна седмица през 2013 г. (20-26 май) бе отбелязана с Национална информационна кампания - "Щитовидна жлеза и бременност". Неин инициатор бе Българското дружество по ендокринология и с активното участие на Проф. д-р Боян Лозанов, началник на Клиниката по Ендокринология и Нефрология на Болница Токуда. 

Ето и представянето на България в списанието (автор е проф. Лозанов):

 

Отделението

Ендокринология и Нефролог…

Ендокринология

Нефрология

Алергология

Ревматология

Диабетна нефропатия

Интердисциплинарен симпоз…

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".