Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Отделение по Ендокринология и болести на обмяната

Ендокринното отделение приема за стационарна диагностика и лечение средно 900 пациенти годишно, от всички области на ендокринологията и болестите на обмяната. Най-голям е броят на пациентите със захарен диабет, заболявания на щитовидната жлеза, затлъстяване, метаболитен синдром, както и по-редките нозологични единици - заболявания на надбъбречните жлези, хипофизата, ендокринно-половите нарушения и др. Използва се широк спектър от хормонални, имунологични, биохимични и съвременни образни изследвания, включително високоскоростен сненер, магнитен резонанс, ДЕХА-остеодензитнометър и др, консултации с различни спациалисти във връзка с усложнения на сърдечно-съдовата система, бъбреците, стомашно-чревни, очни и други усложнения на ендокринно-обменните заболявания. Екипа работи със специалисти диетолози за изготвяне на индивидуални хранителни режими при пациенти със затлъстяване и захарен диабет, както и провежда обучение за работа с инжекционни средства и глюкомери на пациенти диабетици. В набора от използваните лечебни методи са включени най-нови съвременни средства и схеми за медикаментозно лечение от световната практика.

Секторът развива програми за оценка на риска от развитие на захарен диабет и затлъстяване. Има направление за специализирана диагностика и лечение на хормонозависимите заболявания на хипофизо-надбъбречна-гонадна ос и болестите на щитовидната жлеза. Ендокринологията осигурява продължително проследяване (стандартно и изследователско) за пациенти със захарен диабет и други ендокринни заболявания.

Екип от доказани специалисти с дългогодишен опит в лечение на еднокринологичните заболявания

Отделението

Ендокринология и Нефролог…

Ендокринология

Нефрология

Ревматология

Диабетна нефропатия

Център за Бариатрична и м…

Интердисциплинарен симпоз…

Екип

Новини

За нас в медиите

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.