Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Въпроси и отговори

  • Има ли болницата договор със здравната каса?

Да, по повече от 220 клинични пътеки. Можете да бъдете прегледани с направление №3 от личния Ви лекар при предварително записан час. Вижте целия списък на клиничните пътеки, както и информация за прием в болницата.

  • Колко по-рано трябва да се запиша за преглед?

Това зависи от конкретното заболяване и необходимия специалист. Част от кабинетите са изключително натоварени, което налага ранно планиране за прегледа. Първо проверете на място или по телефон кога е възможно да бъдете прегледани. За планиране на консултация можете да се обадите на тел: 02/403 4000. Вижте всички телефони.

  • Как мога да се прегледам и лекувам без направление?

Нито един пациент няма да бъде върнат от Болница Токуда. Цените за прегледи, изследвания, профилактични пакети и пакети за болнично лечение са достъпни на Централна регистратура на болницата.

  • Какво направление ми е необходимо, за да се прегледам или постъпя в болницата?

И в двата случая е необходим талон №3 от личния лекар /направление за преглед от специалист/. Нашите лекари ще преценят необходимостта от допълнителни консултации или болнично лечение.

Ако не разполагате с Направление №3, можете да се запишете за платена консултация. При необходимост от хоспитализация нашите специалисти могат да Ви издадат Направление №7 за прием в болницата

  • Приема ли болницата деца?

Да, в болницата има голяма многопрофилна детска клиника, която приема деца 24 часа в денонощието. Лекуват се дори кърмачета в отделението по „Неонатология”. По-долу е поместен списък на всички отделения.

  • Кога има свиждания?

В част от секторите на болницата -  реанимация и родилно отделение - действа особен режим за свижданията, за да се гарантира сигурността на пациентите. 
В другите отделения свижданията се извършват всеки ден, както и през всички празнични дни от 16.00 до 18.00 часа

  • Мога ли да ползвам самостоятелна болнична стая?

Да, по Ваше желание. Според възможностите си можете да бъдете настанени във стая VIP или „Лукс”-стая. Моля, информирайте се предварително на Централна регистратура. Вижте всички допълнителни услуги, които се предлагат в Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда.

  • Може ли придружител да бъде се мен по време на болничния престой?

Да, можете да постъпите за лечение заедно със свой придружител. Настаняването е възможно според заетостта на отде-лението и се заплаща по ценоразпис. За придружител на болно дете не се заплаща, приема се майката или друг близък член на семейството.

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.