Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Хематология

Клиниката по Хематология разполага с 20 легла, разпределени в луксозно обзаведени стаи със собствен санитарен възел, телевизор и безжичен интернет. Тя се намира на ет.6, сектор А в Болница Токуда.


Клиниката 

Клиниката има сключен договор с НЗОК за прегледи с направления от личен лекар и за лечение по всички хематологични клинични пътеки - анемии, левкемии, лимфоми, миелодиспластични синдроми, полицитемия и др.

Важно! Клиниката по Хематология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда има сключени договори по следните клинични пътеки:

КП №251 ЛЕВКЕМИИ

КП №252 ЛИМФОМИ

КП №253 ХЕМОРАГИЧНИ ДИАТЕЗИ. АНЕМИИ

В Клиниката по Хематология се извършват диагностични процедури за изследвания на костен мозък, както и флоуцитометрия на периферна кръв и костен мозък. Осъществяваме тази дейност в тясно сътрудничество с хирургичните отделения на болницата. Според локализацията на туморната формация се назначава консултация с хирург, който да извърши вземане на биопсия. Хистологичното и имунохистологичното изследване се прави отново в Болница Токуда, което е безспорно удобство за пациентите и пести тяхното време и енергия. Благодарение на активното мултидисциплинарно сътрудничество диагнозата се поставя бързо, което води до своевременно започване на терапия в името на качеството на живота на нашите пациенти. 

В кабинета ни ежедневно се провеждат консултации от лекарите ни доц. Георгиев, д-р Амин и д-р Гълъбова по установен график за прегледи по НЗОК и свободен прием. Кабинетът се намира пред самото отделение на 6-тия етаж. Записването е на тел: 02/403 4000.

Можете да ни пишете за второ мнение като използвате следната онлайн форма

За улеснение на пациентите прегледите и приемането в клиниката се извършват своевременно, без излишно чакане. Клиниката разполага с най-нови методи за диагностика на онкохематологични заболявания.

  •     Химиотерапия
  •     Таргетна терапия

Разработва се и програма за трансплантация на стволови клетки.

Химиотерапията се извършва в съответствие с европейските стандарти, след решение на Клинична комисия по левкемии и лимфоми. Приготвянето на лекарствата за химиотерапия се извършва от квалифициран магистър-фармацевт в специално предназначено помещение на болничната аптека, оборудвано с ламинарен бокс и при строго спазване на правилата за асептика и безопасност на труда.

За пациентите се грижи отлично професионално подготвен и приветлив персонал от лекари, медицински сестри и санитари.

Персоналът има опит с лечението на тежко болни пациенти, вкл. и с палиативни грижи при пациенти със злокачествени заболявания (кръвопреливания, парентерално хранене, ефективно обезболяване и др).

Клиниката има възможност за обслужване на инвалидизирани пациенти.
Храненето на пациентите е според най-подходящата диета след консултация със специалист.

За лечението на най-често срещаните анемии (следкръвоизливните желязодефицитни анемии) отделението провежда по желание на пациента амбулаторно или стационарно лечение с железен препарат за интравенозно приложение под лекарски контрол. При по-тежките анемии се осигурява и кръвопреливане.

След приключване на лечението, пациентите остават под наблюдение на екипа и имат право на безплатни прегледи. Така се осъществява и един от най-важните принципи на Болница Токуда:
“Нашата болница ще подпомага с медицински грижи своите пациенти и след изписването им.“

Като водещ хематологичен център Клиниката по Хематология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е избрана за провеждане на клинични проучвания, които предоставят възможности за достъп до нови терапевтични подходи и медикаменти. 

Отделението

Хематология

Прегледи

Лечение в отделението

Екип

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

София, 1407, бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Атанас Дуков")

Болницата разполага с паркинг за пациенти и посетители. Първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.
ВАЖНО!
Имайте предвид, че паркингът е много натоварен в делнични дни между 10:00 и 14:00 часа. Екипът на лечебното заведение моли всички, чието здравословно състояние позволява, да се възползват от възможността за оставяне на пациент без паркиране, от други транспортни връзки или алтернативни паркинги в близост.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120

Метро: До метростанции "Джеймс Баучер" или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус: №305 до спирка "Румънско посолство".
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Метро: От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер"или "Витоша" след което до болницата може да се стигне пеша.