Токуда Болница София

БГ  EN  РУ

Хематология

Клиниката по Хематология разполага с 20 легла, разпределени в луксозно обзаведени стаи със собствен санитарен възел, телевизор и безжичен интернет. Тя се намира на 5-ия етаж в болницата.


Клиниката 

Клиниката има сключен договор с НЗОК за прегледи с направления от личен лекар и за лечение по всички хематологични клинични пътеки - анемии, левкемии, лимфоми, миелодиспластични синдроми, полицитемия и др.

Важно! Клиниката по Хематология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда има сключени договори по следните клинични пътеки:

КП №251 ЛЕВКЕМИИ

КП №252 ЛИМФОМИ

КП №253 ХЕМОРАГИЧНИ ДИАТЕЗИ. АНЕМИИ

В Клиниката по Хематология се извършват диагностични процедури за изследвания на костен мозък, както и флоуцитометрия на периферна кръв и костен мозък. Осъществяваме тази дейност в тясно сътрудничество с хирургичните отделения на болницата. Според локализацията на туморната формация се назначава консултация с хирург, който да извърши вземане на биопсия. Хистологичното и имунохистологичното изследване се прави отново в Болница Токуда, което е безспорно удобство за пациентите и пести тяхното време и енергия. Благодарение на активното мултидисциплинарно сътрудничество диагнозата се поставя бързо, което води до своевременно започване на терапия в името на качеството на живота на нашите пациенти. 

В кабинета ни ежедневно се провеждат консултации от лекарите ни доц. Георгиев, д-р Амин и д-р Гълъбова по установен график за прегледи по НЗОК и свободен прием. Кабинетът се намира пред самото отделение на 5-тия етаж. Записването е на тел: 02/403 4000.

Можете да ни пишете за второ мнение като използвате следната онлайн форма

За улеснение на пациентите прегледите и приемането в клиниката се извършват своевременно, без излишно чакане. Клиниката разполага с най-нови методи за диагностика на онкохематологични заболявания.

  •     Химиотерапия
  •     Таргетна терапия

Разработва се и програма за трансплантация на стволови клетки.

Химиотерапията се извършва в съответствие с европейските стандарти, след решение на Клинична комисия по левкемии и лимфоми. Приготвянето на лекарствата за химиотерапия се извършва от квалифициран магистър-фармацевт в специално предназначено помещение на болничната аптека, оборудвано с ламинарен бокс и при строго спазване на правилата за асептика и безопасност на труда.

За пациентите се грижи отлично професионално подготвен и приветлив персонал от лекари, медицински сестри и санитари.

Персоналът има опит с лечението на тежко болни пациенти, вкл. и с палиативни грижи при пациенти със злокачествени заболявания (кръвопреливания, парентерално хранене, ефективно обезболяване и др).

Клиниката има възможност за обслужване на инвалидизирани пациенти.
Храненето на пациентите е според най-подходящата диета след консултация със специалист.

За лечението на най-често срещаните анемии (следкръвоизливните желязодефицитни анемии) отделението провежда по желание на пациента амбулаторно или стационарно лечение с железен препарат за интравенозно приложение под лекарски контрол. При по-тежките анемии се осигурява и кръвопреливане.

След приключване на лечението, пациентите остават под наблюдение на екипа и имат право на безплатни прегледи. Така се осъществява и един от най-важните принципи на Болница Токуда:
“Нашата болница ще подпомага с медицински грижи своите пациенти и след изписването им.“

Като водещ хематологичен център Клиниката по Хематология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е избрана за провеждане на клинични проучвания, които предоставят възможности за достъп до нови терапевтични подходи и медикаменти. 

Отделението

Хематология

Прегледи

Лечение в отделението

Пациентите за нас

Екип

Новини

Пациентите за нас

Местоположение на болницата

бул. "Никола Й. Вапцаров" 51Б (с кола входът е от ул. "Ат. Дуков"), кв. "Хладилника", 1407 "Лозенец".

Болницата разполага с паркинг за колите, като първите 30 мин. са безплатни, след което се заплаща по 3 лв./час.

Транспортни връзки:
Автобуси: №88, 120
Маршрутна линия: 32

Метро: До метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".

Карта 

Транспорт от Централна Гара

Автобус №305 до спирка "Румънско посолство"
От спирка "Румънско посолство" – Автобус № 120 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".
(след светофара при ул. "Атанас Дуков").

От метростанция "Централна ЖП гара" до метростанция "Джеймс Баучер", след което до Токуда Болница може да се стигне пеша през кв. "Лозенец" или с трамвай №10 до спирка "Бул. Никола Й. Вапцаров" и автобус №88 до спирка "МБАЛ Токуда Болница".